islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Filistin Köyünde Saldırgan İsraillilere Karşı Kamera

Filistin Köyünde Saldırgan İsraillilere Karşı Kamera

Mirat Haber Ajansı

Filistinliler, düzenli olarak köye saldıran yakınlardaki aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimcileri yakalamak için işgal altındaki Batı Şeria kenti Beytüllahim’in doğusundaki Kisan köyüne güvenlik kameraları yerleştiriyor. Farac, Kisan ve çevresindeki köylerde, insanlara saldırılar ve Filistinlilerin evlerine verilen hasar da dahil olmak üzere yerleşimcilerin dahil olduğu 450’den fazla olay gördüğünü söyledi. Diğer komşu Filistin köylerinden tecrit olmuş bir köy olan Kasan’da 800 kişi yaşıyor ve iki yasadışı İsrail yerleşimi olan Maale Amos ve Avi Menahem ile çevrili. Alanı yaklaşık 133 kilometrekareyken İsrailli yerleşimciler 2,2 kilometre kareyi kamulaştırdı, ancak tüm alanın kendilerine ait olduğunu iddia ediyorlar.

Köyün etrafındaki on noktada yerleştirilen kameralar, bir ihlale karşı sakinleri uyaracak ve genellikle bir mobil uygulama aracılığıyla belgelenmeden geçen olayları kaydedecek. Batı Şeria’daki diğer yüzlerce Filistin kasabası ve köyü gibi Kisan da Oslo Anlaşmaları uyarınca “C Bölgesinde” bulunuyor ve bu statü onu İsrail askeri ve idari kontrolü altına alıyor. Gözetim sistemi, Filistinlilerin en büyük holdinglerinden ikisini yöneten Filistinli Amerikalı Bashar Masri tarafından kurulan On The Ground adlı bir girişim aracılığıyla finanse ediliyor. Massar International başkanı Masri, projelerin insanları yerleşimlerin çılgınca genişlemesini durdurmak için meseleleri kendi ellerine almaya teşvik etmeyi amaçladığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.