islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

FİLİSTİN ULUSLARARASI KİTAP FUARI’NDA 350 YAYINEVİ

FİLİSTİN ULUSLARARASI KİTAP FUARI’NDA 350 YAYINEVİ
15 Eylül 2022 09:27
A+
A-

Filistin Uluslararası Kitap Fuarı önümüzdeki Çarşamba Ramallah’ta başlıyor!

Filistin Uluslararası Kitap Fuarı’nın düzenleyeceği etkinlikler, bir grup Arap şair ve bazı yazarların katılımıyla etkinliklerine başlayacak. Tüm bunların yanı sıra Filistin’den, Arap dünyasından ve yabancı devletlerde yer alan farklı memleketlerden 350 yayınevi ve ajansının da fuara katılım göstereceği bildirildi. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü başlayacak olan kitap fuarı, Filistin’in kuzeyinde yer alan Ramallah şehrinde başlayacak.

Filistin Uluslararası Kitap Fuarı hakkında, yetkili merciler tarafından güncel açıklamalar da yapılmaya devam ediyor. Bu açıklamalardan birinde verilen bilgilere göre; 5.000 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek olan Filistin Kitap Fuarı, ” Filistin Vatan, Kudüs Başkent’tir. ” sloganı yazılı olan bir amblem ile başlayıp sürdürülecek. Ayrıca Filistin Kitap Fuarı’nın üzerine kurulu olduğu yapının temellerinin her birine de Filistin’de yer alan şehirlerin isimlerinin verildiği de yetkililer tarafından verilen bilgiler arasında.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Sergiye 16 ülke katılımda bulunacak olup, sergide aynı zamanda 150’ye yakın yazar, şair ve aydın da yer alacak. Bununla beraber sergide bir dizi kültürel seminer sunulacak, şiir akşamları yapılacak ve çocuklar için özel mekanlar da bulunacak.” denildi.

Aynı zamanda bu yıl on ikincisi düzenlenecek olan kitap fuarının, bu yılki onur konuğu olarak da Tunus seçildi.

Filistin Kültür Bakanı Atıf Abu Seyf, “4 yıl aradan sonra geri dönen Filistin Kitap Fuarı, Filistin’e ait kültürel mirasa ve Filistin kültürel gerçekliğine odaklanacak.” dedi.

Serginin etkinliklerini duyurmak için düzenlediği basın toplantısında, “Sergi günlerinde birçok kültürel etkinlik olacak” dedi. Ebu Seyf, iki plastik sanat sergisi olacağını belirtti: Birincisi, Filistinli sanatçıların geniş bir resim koleksiyonunu içeren “Yüksek Gölge”. Ebu Seyf’in belirttiğine göre diğer sergi ise Gazze’ye ait tamı tamına 100 adet tabloyu içeriyor.

“Bu sadece bir kitap fuarı değil, Filistin’deki en önemli kültürel etkinliktir. Bu nedenle de kitapların sergilenmesine ek olarak bir dizi görsel ve işitsel aktivite içerecektir.”

Tunus’un fuarın onur konuğu olarak seçilmesiyle ilgili olarak Abu Seyf, “Tunus’a sadık olmak istiyoruz ve Tunus bunu hak ediyor” dedi.

Tunus’un Filistin Büyükelçisi, “Filistin’deki Uluslararası Kitap Fuarı’nda ve bu önemli kültürel etkinliklerde; kültür unsuru Filistin mücadelesinin yıllardır bilinen önemli cephelerinden biri olduğu için, Tunus için onur konuğu olmak büyük bir şereftir.” dedi. Habib bin Farah basın toplantısında bu ve benzeri açıklamalarda bulundu.

10 gün sürecek sergide Filistinli şairlerin yanı sıra Ürdün, Tunus, Suriye ve Irak’tan şiir akşamları da yapılacak. Bunların yanı sıra Mısır’dan yazarların da katıldığı Filistin Ulusal Kütüphanesi, uluslararası ödüllerin yer alacağı, Arap romanı üzerine seminerler düzenlenecek.

1995 yılında kurulan Filistin Uluslararası Kitap Fuarı, iki yılda bir düzenleniyor. Ancak 2000-2005 yılları arasında İsrail işgali nedeniyle, 2018-2022 döneminde ise Corona virüsü pandemisi nedeniyle ara verilmişti.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.