islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Hindistan Rohingya Müslümanlarını Ölüme Terk Etti

Hindistan Rohingya Müslümanlarını Ölüme Terk Etti
22 Nisan 2020 17:14
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’nin yakınlarındaki Nuh bölgesinde bulunan bir Rohingya mülteci kampında yaşayan mülteciler ciddi bir gıda sıkıntısıyla karşı karşıya olduklarını bidirdiler. Bulunduğu bölge, Koronavirüs kırmızı noktası olarak ilan edilen uyarılardan sonra mülteciler tamamen kilit altına alındılar ve bu nedenle gönüllü yardım kuruluşları ve hayırsever gruplar yiyecek ve temel malzeme sunamıyorlar. Kamp sakinleri, kilitlenmenin uygulanmasından bu yana ihtiyaçlar için umutsuz olduklarını bildiriyorlar. Topluluğun COVID-19 değil açlıktan ölebileceğinden endişe ediyorlar.

Bölge yönetimi, şimdiye kadar 250 aileye ev sahipliği yapan Rohingya kampından bir vakanın rapor edilmediğini, ancak yakın olan başka bölgelerde 48 vaka bildirildiğini söyledi. Nuh gibi Hindistan da 107 başka yeri de kırmızı nokta olarak ilan edildi. Merkezi hükümet tüm eyaletleri Hindistan’da kamp yapan diğer Rohingya mültecilerini taramaya yönlendirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği BMMYK verilerine göre, son on yılda yaklaşık 40.000 Rohingya Hindistan’a sığındı, 17.500 kişiye mülteci kartı sağlanmı olsa da, BM Mülteciler Sözleşmesi’ni imzalamadığı için Hindistan bu belgeyi tanımıyor.

Kilitlemenin 3 Mayıs’a kadar uzatılması, çoğunlukla bağışlara ve STK’ların yardımına bağımlı olan Rohingya mültecilerini daha da endişelendirmekte. Gıda ve tıbbın yanı sıra sabun ve temiz suyun bile kamp mahkumları için bir lüks haline geldiğini söylüyorlar.

Pandemi öncesi bile, çocukların yetersiz beslenmesi bu topluluk için ciddi bir sorundu. Hindistan’daki insanlar başbakan tarafından vaat edildiği gibi 20 Nisan’dan itibaren bazı kısıtlamaları hafifletmeyi beklerken, Rohingya Müslümanları yakında iş ve yiyecek bulabileceklerinden umutlu değiller ve şu gidişle aölıktan ölüme terk edildiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.