islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8917
ALTIN
2.436,70
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Filistinlilere Mavi Kurt Tuzağı

Filistinlilere Mavi Kurt Tuzağı

İşgalci Siyonist terör devleti İsrail, Filistinlilere yönelik her türlü baskı, şiddet ve terör eylemlerini uygulamanın yanısıra  24 saatlerini gözetleyen bir program geliştirdi. Kameralar uzun zamandır İsrail’in Filistinlileri izlemesi ve izlemesi için önemli bir araç olmuştur.

AFilistinlileri askeri kontrol noktalarında taramak için kullanılan gelişmiş yüz tanıma teknolojisine yeni bir yazılım eklendi.

Washington Post’ta  yayınlanan ve Batı Şeria’da Mavi Kurt adı verilen yepyeni bir gözetimi deşifre eden bir makale yayımlandı. Makalede, sadece kontrol noktaları değil, bütün Filistin sokakları gözetleniyor.

Mirathaber.com olarak bu teknolojiye ve İsrail ordusunun halihazırda sahip olduğu bilinen teknolojiyle karşılaştırıldığımızda korkunç bir sistemle karşılaştık.

MAVİ KURT NEDİR?

Washington Post’un altı eski İsrail askerinin hesaplarına dayanan raporuna göre, Blue Wolf, işgal altındaki Batı Şeria’daki Filistinlilerin görüntülerini yakalayan ve ardından bunları İsrail ordusu ve istihbaratı tarafından işletilen bir veri tabanıyla eşleştiren bir akıllı telefon teknolojisinin adına Mavi Kurt ismi verilmiş.

Son iki yılda İsrail askerleri, Mavi Kurt’u kullanarak kadınlar, yaşlılar ve çocuklar da dahil olmak üzere Filistinlileri fotoğraflıyor.

Askerler arasında katılımı teşvik etmek için, eski bir askerin ordunun “Filistinlilerin  Facebook’u” olarak tanımladığı veri tabanına eklemek için çok sayıda Filistinli fotoğrafını toplayan birimlere ödüller verildiği söylendi.

MAVİ KURT NASIL ÇALIŞIYOR?

Mavi Kurt’un, 2016 yılında İsrail ordusu tarafından başlatılan ve işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistinlileri izlemek için yüz tanıma teknolojisi, sensörler ve kameralar kullanan daha geniş bir gözetim politikasının parçası olduğu belirtiliyor.

Yeni gibi görünen şey, Mavi Kurt’un sabit kameralardan fotoğraf çekmek yerine İsrail askerlerine akıllı telefonlardan görüntü yakalama ve ardından bir veritabanını aramak için bir uygulama kullanma yeteneği vermesidir.

Askerler Washington Post’a verdiği demeçte, uygulamanın daha sonra fotoğrafı çekilen kişinin tutuklanıp tutuklanmayacağını veya geçmesine izin verilmesi gerektiğini belirten renk kodlu bir sisteme sahip olduğunu söyledi.

MAVİ KURT NERELERDE KULLANILIYOR?

İşgal altındaki Batı Şeria’nın güneyindeki bir şehir olan Hebron’un, İsrail’in 24 saat süren kitlesel bir gözetleme operasyonunun hedefi olduğu bildirildi.
El Halil, Filistin Yönetimi’nin tam idari ve güvenlik kontrolü altında olan H1 ve idari olarak FY tarafından yönetilen ancak kimin girip kimin çıkacağı konusunda son sözü söyleyen İsrail ordusu tarafından kontrol edilen H2 olmak üzere iki bölgeye ayrılmış bir alan.

Yaklaşık 40.000 Filistinli, 800 İsrailli yerleşimcinin bitişiğindeki H2’de yaşıyor ve 18 daimi kadrolu İsrail askeri kontrol noktası tarafından izleniyor.

Washington Post’a göre, Mavi Kurt’u kullanarak fotoğraf toplayan askerlerle birlikte, bu alana her 300 fitte bir gözetleme kameraları monte edildi ve bazıları özel evlerin çatılarına yerleştirildi ve bölge sakinleri kendilerini – ve belki de aslında – acımasızca izleniyormuş gibi hissettiriyor. .

“Hebron Akıllı Şehir” projesine dahil olan eski bir İsrail askeri Washington Post’a Hebron’daki sistemin “bütün bir halkın mahremiyetinin tamamen ihlali” olduğunu söyledi.

BEYAZ KURT İSİMLİ BİR GÖZETLEME SİSTEMİ DE VAR

Mavi Kurt’a ek olarak , 2016’da kurulduğu ve Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimciler tarafından kullanıldığı bildirilen bir sistem olan Beyaz Kurt da var .

Bu teknoloji, bir kullanıcının bir Filistinlinin kimlik kartını taramasını ve bu kartı İsrail ordusu, İsrail istihbaratı ve yerleşim güvenlik departmanları tarafından erişilen bir veri tabanında kontrol etmesini sağlıyor.

Bu, örneğin, bir Filistinlinin inşaat işi yapmak üzere bir yerleşim yerine girmesine izin verilmeden önce yapılabilir.

İsrail, Beyaz Kurt’un yerleşimcilere veya ordu güçlerine yönelik herhangi bir Filistinli şiddetli saldırıyı engellemek için kullanıldığını söyledi.

Filistin başka nerede gözetim altında tutuluyor?
El Halil şehri, İsrail güçleri ve polisi tarafından yoğun bir şekilde izlenen tek Filistin bölgesi değil. Eski Kudüs şehri bir başkadır.

Mavi Kurt’un Kudüs’te kullanıldığına dair doğrulanmış bir rapor olmamasına rağmen, Kutsal Şehir’in antik sokakları ve ara sokakları İsrail kameralarıyla dolu.

2018 yılında yayınlanan raporda İsrail, Kudüs’e internete bağlı ve 360 ​​derece dönebilen 400’e yakın kamera yerleştirmişti.

O zamanlar bir kilometrekarelik alanda yaşayan 36 bin nüfuslu Kudüs’te her 100 kişiye bir İsrail kamerası düşüyordu.Kudüs’teki gözetim sistemi, İkinci İntifada’nın başlangıcında, Mabat 2000 – İbranice’de “bakış” anlamına gelen Mabat ve aynı zamanda teknolojik ve gözetim merkezinin kısaltması olarak adlandırılan bir planın parçası olarak tanıtıldı.

Rapora göre Mabat 2000, İsrail polisi, istihbaratı ve özel şirketler tarafından devreye alındı.

800 polis memuruyla doğrudan iletişim hattına sahip ve 2018 itibariyle şehrin yüzde 95’ini görebiliyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.