islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5227
EURO
34,8378
ALTIN
2.427,14
BIST
9.689,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İsrail’in Müdahalesinde 25 Filistinli Yaralandı

İsrail’in Müdahalesinde 25 Filistinli Yaralandı

İsrail tarafından işgal altında bulunmaya devam eden Batı Şeria’da, Yahudi yerleşim birimlerine karşı gerçekleştirilen protestolarda, İsrail güçlerinin müdahalesi sonucunda 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılay Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria‘nın kuzeyinde bulunan Nablus şehrinin farklı bölgelerinde İsrail’in Filistinli protestoculara karşı gerçekleştirdiği müdahale sonucunda yaralanan ve biber gazından etkilenen 135 kişiye ilk yardım müdahalesinde bulunulduğu belirtildi.

Aralarında iki gazetecinin de yer aldığı 19 kişinin plastik mermilerle yaralandığını aktaran açıklamada, geriye kalanların ise biber gazından etkilenmesi sonucu boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Protestoculara Plastik Mermi ve Biber Gazıyla Müdahale Edildi

Bunların yanı sıra Filistin resmi haber ajansı olan WAFA, Kalkilya’nın doğusunda bulunan Kefr Kaddum bölgesinde de benzer gösterilerin gerçekleştiğini ve İsrail güçlerinin protestoculara plastik mermiler ile karşılık verdiğini aktardı.

Paylaşılan bu haberde, Kefr Kaddum bölgesindeki müdahale sonucunda 6 kişinin plastik mermiden, onlarca kişinin de gazdan etkilenmiş olduğunu aktarıldı.

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde İsrail’in Yahudi yerleşim birimleri inşa edebilmek için, her hafta Filistinlilere ait olan arazi ve bölgelere el koyuyor olması protesto ediliyor.

Tüm Yahudi Yerleşim Birimleri Yasa Dışı

İsrail’in 1967’de işgal ettiği Batı Şeria’da 250’den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde yaşayan 450 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria’da işgal altında yaşamlarını sürdüren Filistinliler için hayatı daha katlanılmaz bir hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altında bulunan Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.