islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5798
EURO
34,9832
ALTIN
2.425,63
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Fotoğraflar: Kuzeybatı Suriye’de Artçı Sarsıntılardan Korkan Aileler Çadırlarda Kalıyor

Fotoğraflar: Kuzeybatı Suriye’de Artçı Sarsıntılardan Korkan Aileler Çadırlarda Kalıyor
8 Mart 2023 09:00
A+
A-

Evlerinin yıkılmasından korkan aileler, zorlu kış koşullarında derme çatma barınaklarda kalıyor.

İdlib, Suriye – Bu ay Türkiye ve Suriye’de yaşanan yıkıcı depremlerde evleri yıkılan veya hasar gören yüzlerce Suriyeli aile, isyancıların kontrolündeki kuzeybatı Suriye’de zorlu kış koşullarında çadırlarda veya kamusal alanlarda kalıyor.

Türkiye’de on binlerce insanın hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinde bölgedeki birçok bina yıkılmış ve diğer birçok altyapı çökmüştür. Beyaz Miğferler olarak da bilinen Suriye Sivil Savunma Teşkilatına göre, isyancıların elindeki Suriye’de 4.500’den fazla insan da hayatını kaybetmiştir.

İki hafta sonra Türkiye’nin Güneyinde gerçekleşen 6.3 ve 5.8 büyüklüklerinde depremler Suriye sınırında da hissedilmiştir. Türkiye’de en az altı kişi ölmüş ve 200’den fazla kişi yaralanmıştır, Beyaz Miğferler Suriye’nin kuzeybatısında 100’den fazla kişinin de yaralandığını söylemiştir.

Yaşanması muhtemel olan depremlerden korkan, savaşın yerle bir ettiği bölgedeki Suriyeli aileler, sert hava koşullarına rağmen kamyonlarda, çadırlarda ve açık alanlarda uyumak zorunda kalmışlardır.

Depremin yaşandığı günden bu yana ailesiyle birlikte çadırda yaşayan Abdullah el-Tuvayn, “Hava çok soğuk ama gidecek hiçbir yerimiz yok”, “Evimiz yerle bir olduğu için dönmemizin imkansız.” diyerek konuşmuştur.

Yolun kenarına kurulan çadırı göstererek konuşan Ahmed Ghafir, “Şimdi sokakta yaşamak zorundayız. 17 yaşında engelli bir çocuğum var. Başka bir artçı olsaydı ve evimizde yakalansaydık, onu binadan dışarı çıkarana kadar hepimiz ölmüş olurduk. ” demiştir.

Yedi yaşında bir çocuğu olan Abdelmone’im Asaad, sığınacakları hiçbir yerleri olmayan 50’den fazla aileyle birlikte açık bir alanı paylaşmaktadır.

“Çocuklar arabalarda kalıyor, geri kalanımız ise geceyi altımızda ince çarşaflarla kaldırımlarda geçiriyoruz” “Soğuktan donuyoruz.” demiştir.

Abdul Moein Zahra’nın evi hala yaşanabilir durumda olsa da yeni bir artçı korkuyla geri dönmekten çekiniyor, Al Jazeera’ya “Geceleri burada geçirmek daha güvenli,” diyerek korkusunu ifade etmiştir.

Yaşlı Um Salim Al Jazeera’ya havada dondurucu bir soğuk olduğunu söyleyerek. “Donuyoruz ve hiç durmadan yağmur yağıyor ama evimize dönmeye de cesaret edemiyoruz, bütün gün burada beklemek zorundayız.” diyerek yakınmıştır.

(Fotoğraflar)

Kaynak: https://www.aljazeera.com/gallery/2023/2/23/photos-7

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.