islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

FOX TV’NİN YALAN HABER SKANDALI

FOX TV’NİN YALAN HABER SKANDALI
5 Nisan 2023 14:30
A+
A-

“Ganalı emlakçı, Kamerunlu kiracıya saldırdı”

Bu ülkede, Gazete manşetleri ve TV haberleri kanıt gösterilerek parti de kapatıldı darbe de yapıldı. Bu bakımdan medyanın sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekirken, sırf reyting uğruna yapılan haberler, bizim “Koskoca kanal” dediğimiz TV kanalları haber merkezlerinin, çokta koskoca olmadığını gözler önüne seriyor.

Röportaj Adam” adlı youtube kanalının sayfasında yapılan bir şakayı gerçek haber zannederek  yayınlayan Fox Tv, seyircisinden özür bile dilemedi.

Konu mülteciler olunca haberin yalan mı doğru mu, şaka mı gerçek mi olduğuna bakmayan bazı TV kanalları, reyting uğruna halkı kandırma ve hatta saf yerine koymaya devam ediyorlar.

Konu göçmenler olunca, hemen ırkçılık damarları  tutan bazı kanallara da halkımızın bir kesiminden gelen tepkileri iletmek istiyoruz. Mültecileri diline dolayan ve bu konuda aleyhte haber yapanlara da şunu sormak istiyoruz. “ Millet ittifakının içinde yer alan HDP, PKK güzellemeleri yaparken, sizin şu hassas olan milliyetçiliğiniz nereye gidiyor acaba? Kiraya mı veriyorsunuz yoksa rafa mı kaldırıyorsunuz?

YouTuber Mahsun Karaca’nın Esenyurt’ta çektiği  şaka ve ima videosunu “Ganalı emlakçı, Kamerunlu kiracıya saldırdı” başlığıyla veren FOX TV,  ironi yapılan  videoyu gerçek zannetti ve yayınladı. Zannediyorum haberciliğin geldiği son nokta da bu olsa gerekir.

Irkçılık yapacağım derken çuvallamanın diğer adıdır bu.

İşin en garip ve berbat tarafı ise, seyirciden özür dilenmemesi… FOX TV sunucusu İlker Karagöz, özür dilemek yerine “Ah ya… ama bir gazeteden okuduğumuz bir haberdi. Yani önce onlar şakaya kanmış. Dahası olmayacak şey de değil.” diyerek kahkaha emojileri eklemeyi tercih etti.

FOX TV’deki  yayın sonrası Röportaj Adam, Muhsin Karaca “Görgü tanığı çok güvenilir değil gibi ama siz bilirsiniz.” Diyerek kanala gönderme de bulundu.

HABER YORUM

Irkçılığı, dinimiz İslam kesinlikle yasaklamıştır ve bütün insanları yaratılış bakımından bir tarağın dişleri gibi eşit olarak görmüştür. Hadi gelin bu gerçeği ayetten dinleyelim:

“Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır.” (Hucurât Sûresi 13. Ayet)

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Manşet