islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2612
EURO
34,7113
ALTIN
2.401,07
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Doktora Saldıran Şahıs Tekrar Gözaltında

Doktora Saldıran Şahıs Tekrar Gözaltında
20 Aralık 2021 13:34
A+
A-

Bakan Koca, Didim Devlet Hastanesi’nde görevli doktora şiddet uygulayan kişinin, kamera kayıtları ve yeni deliller üzerine yeniden gözaltına alındığını duyurdu. Koca,savcıya teşekkür etti.

Sağlık çalışanlarına şiddet durmuyor.

Aydın’ın Didim ilçesinde, polis ekiplerinin asayiş uygulaması sırasında alkollü olduğunu tespit ettikleri sürücü Tahir D., Didim Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünde Dr. Doğancan Kılıç’a kafa atmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyle olaya tepkiler çığ gibi büyüdü.

Mahkeme Serbest Bırakılmıştı

Saldırıya uğrayan doktorun kaşına 5 dikiş atılırken, gözaltına alınan saldırgan ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Saldırganın serbest kalması ikinci bir tepki dalgasına yol açtı.

“Serbest Bırakılması Hepimizi Yaraladı”

Tepki gösterenlerden biri de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu.

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında “Failin serbest bırakılması hepimizi yaraladı” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Didim Devlet Hastanesinde görevli hekime karşı, adli kontrol için hastaneye polis eşliğinde getirilen bir kişi tarafından ağır şiddet suçu işlendi, arkadaşımıza dört dikiş atıldı. Failin serbest bırakılması hepimizi yaraladı. Başlatılacak yasal sürecin kararlı takipçisi olacağız”

 Dün Yakalanarak Gözaltına Alındı

Bakan Koca, bir süre sonra ikinci bir paylaşım daha yaptı.

Koca bu kez hekime şiddet uygulayan kişinin, kamera kayıtları ve yeni deliller üzerine dün yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

Koca, “Yakalanarak gözaltına alındı! Didim Devlet Hastanesinde görevli hekime şiddet uygulayan kişi, kamera kayıtları ve yeni deliller üzerine dün yakalanarak gözaltına alındı. Bu önemli gelişmeyi basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Söke Cumhuriyet Başsavcılığı’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Savcılık Açıklama Yaptı

Söke Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Gözaltı işlemi sonrasında mağdur hekim için alınan geçici raporda yer alan tespitler üzerine şüpheli şahıs serbest bırakılmıştır. Ancak daha sonra ortaya çıkan kamera görüntüleri ve yeni deliller üzerine soruşturmayı bu yeni delillerle birlikte yürütmek ve olayı yeniden değerlendirmek üzere gözaltı talimatı verilmiş, şüpheli şahıs 19.12.2021 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Sağlık görevlisine yönelik gerçekleştirilen bu saldırı ile ilgili Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma işlemleri toplanan deliller ve dosya kapsamı çerçevesinde titizlikle yapılmaktadır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.