islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5251
EURO
34,9037
ALTIN
2.438,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

FRANSA LAİKLİK ADI ALTINDA ZULME DEVAM EDİYOR

FRANSA LAİKLİK ADI ALTINDA ZULME DEVAM EDİYOR
29 Ağustos 2023 11:15
A+
A-

Jakoben Laikliğin beşiği sayılan Fransa, inanç ve özgürlükler konusunda bir zulme daha imza atmaya hazırlanıyor.

Devlet okullarında Müslüman kız öğrencilerin tercih ettiği “Çarşaf ve abaya” gibi bol giysilerin giyilmesinin yasaklanacağı açıklandı. Yasak kararının 4 Eylülden itibaren uygulanacağı belirtildi.

2004 Yılında okullarda başörtüsünü, 2010 yılında da kamuya açık alanlarda  peçe takılmasını yasaklayan Fransa, bütün bunları yapma sebebini Laiklik ilkesine dayandırıyor.

HABER YORUM

Dayatmacı ve baskıcı sitemlerin insanlara mutluluk getirmeyeceği bir gerçektir. Sevgi ve merhamet duygusundan uzak, benim dediğim gibi yaşayacaksın, benim istediğim kadar özgür olacaksın anlayışı, insanları huzursuz ve mutsuz edeceği gibi, sosyal patlamalara zemin hazırlayacak bir durumdur.

Fransa, son yıllarda yaşadığı sosyal olaylardan ders çıkarmamış olacak ki, böyle bir zulme imza atmaya hazırlanıyor.

Jakoben Laiklik kafalar hep aynı işliyor. Bu kafalar Fransa’da da aynı Türkiye’de de… Ya da dünyanın başka bir yerinde ve ülkesinde…

Laiklik adı altında dini özgürlüklerin kısıtlanması demek, tek kelimeyle zulüm demektir. Bunu anlayamayan ya da anlamak istemeyen  Laik kafalar, çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun resmidir.

Baskıcı ve ötekileştirici bu sistem ve sistemler değişmediği sürece, insanlık büyük tehlike altındadır.

ALLAH İNSANA ZULMETMEZ

Şunu unutmayalım ki, yüce rabbimiz insana zulmetmez. Ancak insan kendisine ve çevresindekilere gün gelir laiklik diyerek, gün gelir bu laikliğe aykırı diyerek zulmedebilir. Yine unutmayalım ki “Zulüm ile abad olunmaz”

“Biz, onlara zulmetmemiştik; fakat onlar, kendilerine zulmetmekteydiler. Rabbinin (helaka dair) emri geldiğinde, Allah’ı bırakıp da dua ettikleri ilahlarının onlara hiçbir faydası olmamıştı. (Evet,) onlara yıkım ve hasardan başka bir katkıları olmamıştı.” (11/Hûd 101)

MİRATHABER.COM