islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Usulsüzlük İddialarını Gündeme Getirdi, İşine Son Verildi!

Usulsüzlük İddialarını Gündeme Getirdi, İşine Son Verildi!
10 Şubat 2022 11:21
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi’nde usulsüzlük yaşandığı iddialarını gündeme getiren Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Kalaycı’nın işine son verildi. Kalaycı’nın Türkiye’deki Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümleri arasında en fazla bilimsel yayım yapan ve atıf alan bir isim olduğu öğrenildi.

Bursa Teknik Üniversitesi’nde Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyesi olan Doç. Dr. Salih Kalaycı, üniversitede usulsüzlük yaşandığı iddialarını gündeme getirmişti. Rektörlüğün, muhalif akademisyenin görev süresini bu nedenle uzatmadığı ileri sürüldü.

HİZMET SÜRESİ İÇİN ‘KAMU YARARI’ YOK DENİLDİ 

Üniversite, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ilgili yazısında şöyle denildi: “İlgi kayıtlı yazı ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 23’üncü maddesi, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği ile Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi uyarınca Dr. Öğr. Üyesi Salih Kalaycı’nın hizmet gereği görev süresinin uzatılmasında kamu yararı bulunmadığı kanaatine varılmış olup, mezkûr kişinin görev süresi bitim tarihi olan 05.02.2022 mesai sonu itibarıyla üniversitemizden ilişiğinin kesilmesi istenmiştir. Üzerinize kayıtlı tüm taşınırların devredilmesi, peşin ödenen maaştan kaynaklı oluşan 9 günlük kişi borcunun ödenmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

EN FAZLA BİLİMSEL YAYIM ÜNVANINA SAHİP 

Bursa Teknik Üniversitesi’nde yayım birincisi olduğu öğrenilen akademisyen Kalaycı, Social Science Citation İndex’e (SSCİ) göre, Türkiye’deki Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümleri arasında en fazla bilimsel yayım yapan ve atıf alan bir akademisyen unvanına sahip.

NE OLMUŞTU

Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyesi Kalaycı, BTÜ Rektörü Arif Karademir’in bir firmaya danışmanlık yaptığı, danışmanı olduğu firmadan okula mal aldığı, mal aldığı şirketin müdürüne tez danışmanlığı yaptığı ve eşini de aynı şirkette işe başlattığı iddialarını gündeme getirmişti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.