Dünya

Fransa’nın Yahudi Cumhurbaşkanı Adayı Tam İslam Düşmanlığı Yapıyor

Fransa cumhurbaşkanı adaylarından Eric Zemmour Pazar günü yaptığı ilk siyasi mitinginde haçlı dünyasının İslam alemine karşı açtığı “Büyük Savaş” olarak da adlandırdıkları Reconquista (Yeniden Fetih) sözü verdi. Zemmour Fransa’yı İslam ve Müslümanlardan temizleyeceğini söyledi. Yahudi olan Zemmour’un “kutsal Haçlı Savaşı”na gönderme yapması, Avrupa’da İslomofobia’nın geldiği durumu gösteriyor.

Zemmour, Paris mitingindeki konuşmasında, “Bu seçimi kazanırsam, bir başka iktidar rotasyonu değil, dünyanın en büyük ülkesinin yeniden fethi olacak” dedi.

Partisine, Haçlı ordusunun Osmanlı ordusunu İber Yarımadası’ndan yendiği ve Roma’yı İslam fethinden kurtaran Reconquista olarak adlandırılan “Yeniden Fetih” adını verdiğini söyledi.

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı mitingde Zemmur, ayrıca göçmen düşmanlığı ve Fransa’da yaşayan yabancılardan ekstra vergi alınacağı sözünü de verdi.

Zemmour adaylığını açıklamasından bu yana ilk açık alan konuşmasını yaparken, destekçilerinin de ırkçılık karşıtı tişörtler giyerek sandalyelere çıkmaya çalışan çok sayıda protestocuya saldırarak ağır dayak atmaya çalıştıkları gözlemlendi.

Fransa polisi ise, ırkçı faşist Zemmour taraftarları yerine insan hakları savunucusu ve ırkçılık karşıtı olanları zor kullanıp ters kelepçe takarak gözaltına alması dikkat çekti.

İslam’a ve göçe karşı kışkırtıcı açıklamalarıyla tanınan lider, hem Le Pen’in aşırı sağ seçmen tabanından hem de ana akım muhafazakâr sağdan destek görüyor.

Seçilirse göçü sıfıra indirmeyi ve aile şirketlerindeki veraset vergisini kaldırıp işçi sınıfı ve şirketler için vergileri azaltmayı hedefleyeceğini vaad eden Zemmour, ayrıca Fransa’yı NATO’nun askeri kanadından çekeceğini de söyledi.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

12 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

12 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

13 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago