islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5995
EURO
34,8109
ALTIN
2.499,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Fransız Dışişleri Bakanı, hükümet kurmak için Beyrut’ta

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, krizin vurduğu ülkede yeni bir hükümetin kurulmasını geciktiren aylardır süren siyasi felci sona erdirmek amacıyla Lübnanlı liderlerle görüşmek üzere Beyrut’ta bulunuyor.

Fransız Dışişleri Bakanı, hükümet kurmak için Beyrut’ta

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, krizin vurduğu ülkede yeni bir hükümetin kurulmasını geciktiren aylardır süren siyasi felci sona erdirmek amacıyla Lübnanlı liderlerle görüşmek üzere Beyrut’ta bulunuyor.

Mirat Haber Ajansı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, krizin vurduğu ülkede yeni bir hükümetin kurulmasını geciktiren aylardır süren siyasi felci sona erdirmek amacıyla Lübnanlı liderlerle görüşmek üzere Beyrut’ta bulunuyor. Le Drian, dün sabah Baabda Sarayı’nda Başkan Michel Aoun ile yaklaşık 30 dakika buluştu. Karşılaşma sırasında bir başkanlık açıklamasına göre hükümetin oluşum süreciyle ilgili gelişmeleri tartıştılar. Aoun, hükümet kurma sürecinde mezhepsel ve siyasi dengeyi korumanın anayasal görevi olduğunu iddia etti. Ayrıca, Fransız dışişleri bakanı Lübnan’ın geçen yıl Eylül ayında Fransa’ya vaat edilen reformları uyguladığına dair güvence verdi ve yurtdışına aktarılan yağmalanmış fonlarla ilgili soruşturmada yardım istedi. Le Drian daha sonra Ain el-Tine’de Konuşmacı Nabih Berri ile de görüştü. Kamuoyuna açıklama yapmadı.

Saad Hariri: Lebanon PM 'can go to France when he wants' - BBC News

Yerel basında, Başbakan adayı Saad Hariri’nin Le Drian ile Perşembe akşamı Fransız büyükelçisinin Pine Residence’ta görüştüğü bildirildi. Le Drian, Çarşamba akşamı bir Twitter gönderisinde, görüşmeler sırasında siyasi liderlere büyük bir kararlılık mesajı göndermeyi planladığını ifade etti. Lübnan, Başbakan Hasan Diab’ın 10 Ağustos’ta istifa etmesinden bu yana sınırlı bir bekçi hükümetiyle faaliyet gösteriyor. İstifa, Beyrut limanındaki büyük bir patlamanın yüzlerce kişinin ölümüne ve başkentin büyük bir kısmına zarar vermesinden birkaç gün sonra geldi. Ülke, nüfusunun yarısından fazlasını yoksulluğa sürükleyen felç edici ekonomik krizden kurtulmaya devam ediyor. Eski Başbakan Saad Hariri, Ekim ayında yeni bir hükümet kurmakla görevlendirilmişti, ancak bakanlık pozisyonları ve yaklaşmakta olan hükümetin büyüklüğü konusunda Başkan Aoun ile anlaşmazlık içinde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.