islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5119
EURO
34,6244
ALTIN
2.502,34
BIST
9.563,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
20°C
İstanbul
20°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Fransız sporcular da bikiniye karşı

Fransız sporcular da bikiniye karşı

Ali Rıza Demircan hocanın Norveçli Kadın hentbolcuların şort giymek istemeleri üzerine aldığı cezayı değerlendirdiği yazısı “İnsan Doğası İslam ile Örtüşür “- Bikini yerine şort giyinen Norveçli kadın hentbolcular, müsabakalara tüm vücudu örten mayolarla çıkan Alman kadın jimnastikçiler… yazısına da ulaşabilirsiniz.

Norveç kadın plaj hentbol takımının Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonası’nda bir karşılaşmaya bikini yerine şortla çıktığı gerekçesiyle cezalandırılmasından sonra, Fransa kadın plaj hentbol takımı da maçlara bikini yerine artık kendilerinin tercihi olan bir kıyafetle çıkmak istiyor.

Fransız Hentbol takımından tepki gecikmedi

Fransız kadın plaj hentbol takımı, farklı kıyafet tercihi nedeniyle oyuncuların cezalandırılmasına tepki gösterdi. Fransa Hentbol Federasyonu’na bir mektup yazan ve antrenörleri Valerie Nicolas tarafından da desteklenen oyuncular, tek tip kıyafet mecburiyetine itirazlarını dile getirdi.

Kadın oyuncular, “Bikini giymek bazıları için komplike ve erkek kıyafetleri (kadınlara göre) daha rahat.” dedi.

Fransa Hentbol Federasyonu açıklaması

Bir basın açıklaması düzenleyen Federasyon yürütme komitesi, kadın oyunculara bu anlamda destek verileceğini bildirdi.

Federasyon, tek bir plaj hentbol kıyafeti giyme zorunluluğu ve bu konuda uygulanan yaptırımlarla ilgili sorunun çözülmesi ve sporcuların özgür iradesine daha fazla saygı gösterilmesi için Uluslararası Hentbol Federasyonu ve Avrupa Hentbol Federasyonlarıyla çalışmaya devam edeceği sözünü verdi.

“Bazı oyuncular bikini giydiklerinde kendilerini rahat hissetmiyorlar” diyen antrenör Valerie Nicolas, konuyla ilgili açıklamasında, “Zıplamak, koşmak ve geriye dönmek zorundalar… Kaleciler golü kurtarmak için bacaklarını açmak durumundalar. Regl döneminde bikini giymek koruma imkanı bırakmıyor. Bikini onlar için daha karmaşık ve erkek kıyafetleriyle oynamaksa daha rahat görünüyor.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Norveç Hentbol takımına ne olmuştu?

Norveç kadın hentbol takımı oyuncuları, yönetmeliğe aykırı olarak bir maça bikini yerine şortla çıkmaları nedeniyle kişi başı 150’şer euro, takım olarak da 1500 euro para cezasına çarptırılmıştı.

Norveçli kadın hentbol oyuncuları, çok fazla açık buldukları için bikini yerine şortla oynamak istemiş ancak bu talep Uluslararası Hentbol Federasyonu tarafından kabul edilmemişti.

Kaynak: Euronews

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.