islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5908
EURO
34,8058
ALTIN
2.422,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C

Fransızlar Alkol Testi Tarzı Korona Testi Geliştirdi

Fransızlar Alkol Testi Tarzı Korona Testi Geliştirdi

Mirat Haber Ajansı

Fransa’nın Lyon kentindeki La Croix-Rousse (Kızıl Haç) Hastanesi’ndeki araştırmacılar COVID-19 için yeni bir nefes testi geliştirdiler. Hastaya bulaşma tehlikesi olmayan tarama, hasta şüphelileri bir tüpe nefes verirken gelen damlacıkları test eden bir makine kullanıyor. Alkol üzerinde standart bir nefes testine benziyor ve sadece birkaç saniye içinde, bir kişinin nefesinde bulunan belirli kimyasal bileşikler üzerinde sonuçlar elde edilerek bir kişinin bir koronavirüs taşıyıcısı olup olmadığına karar veriliyor.

Testin hızlılığı ve kolaylığı, klinisyenler tarafından hastalık taramasında en sık kullanılan polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testiyle karşılaştırıldığında, en büyük artıları. PCR ayrıca bez testi olarak biliniyor ve burun boşluğunun derinliklerine çok uzun bir bezin sokulmasıyla gerçekleştirilmekte. Nefes testi makinesiyse son üç ay içinde hastanedeki düzinelerce hasta üzerinde başarıyla uygulandı. Bununla birlikte, makine henüz daha geniş bir kitle tarafından kullanılamamakta ve yalnızca yıl sonunda sağlık camiasının erişimine açılacak. Sadece ilk deneme aşamasını geçti ve ikincisine de girdi. La Croix-Rousse Hastanesinde kullanılan mevcut makine bir buzdolabı büyüklüğünde, araştırmacılar gelecekteki kullanım için daha ucuz ve küçük modeller geliştirmeyi hedefliyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.