islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5492
EURO
34,8565
ALTIN
2.438,56
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

FUTBOL TÜRBİNLERİNDE NELER OLUYOR?

FUTBOL TÜRBİNLERİNDE NELER OLUYOR?
27 Şubat 2023 11:16
A+
A-

Süper Lig’de oynanan FenerbahçeKonyaspor ve BeşiktaşAntalyaspor  futbol karşılaşmalarında türbinlerden atılan sloganlar, zor günlerden geçmekte olan ülke insanımızı derinden üzdü.

Türbinlerden “Hükümet istifa” sloganlarının atılması üzerine, bazı siyasilerden ve spor kulüplerinden, atılan sloganlara tepki geldi.  MHP Lideri Devlet Bahçeli Twitter hesabından atılan sloganlara sert tepki göstererek maçların seyircisiz oynanmasını teklif ederken, Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor ve AdanaDemirspor kulüpleri “Devletin ve milletin yanında olduklarını, kirli siyaset ve zillete de ” karşı olduklarını dile getiren açıklamalarda bulundular.

HABER YORUM

Biz bu filmi daha önce de gördük. 28 Şubat sürecinde de türbinlerden insanları “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attırarak post-Modern darbeye zemin hazırlamışlardı.

1994 yılında şu anda ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildikten sonra gittiği maçlarda da aynı sloganlar tekrarlanmış, toplumun sinir uçlarıyla adeta oynanmıştı.

Bu sloganları kimse, üç beş kendini bilmezin attığını iddia etmemelidir. Bu organize edilmiş ve bilinçli olarak yapılmış planlı bir eylemdir. Zira türbinlerde yerini alan seyircilere organize ederek slogan attıran amigolar vardır ve bu amigolar, maçın da heyecanıyla binlerce kişiyi aynı anda yönetebilmektedir.

Burada tasvip edilemeyecek bir durum da şudur ki, atılan bu sloganlarla depremde hayatını kaybedenlere ve depremzedelere büyük bir saygısızlık yapılmıştır.

Futbol, milyonları arkasından sürükleyen bir mecradır. Milyonları etkilemek adına yapılan bu organize olay, ne spor etiğine sığar ne de siyasi etiğe!

Birkaç ay sonra önümüzde seçimler vardır ve halkımız sandık başına giderek siyasi erki belirleyecektir. Bu siyasi erki belirleme alanı futbol sahaları değildir. Buralardan nemalanma arzusunda olan siyasilerimizde varsa halkımıza yanlış yaptıklarının bilincine varmaları gerekir. Halkımıza yanlış yapanların ve yanlışta ısrar edenlerin iktidara gelemeyecekleri de açıktır.

Aslında burada kilit soru şu olmalıdır. Bazı spor kulüplerinin başında olan holding sahipleri, depremzedelere yardım konusunda listeye girmişler midir ya da girdilerse kaçıncı sıradadırlar? Yoksa bu holding sahipleri listede yer almadıklarını kapattırmak ve unutturmak istercesine, kamuoyunun dikkatini başka taraflara mı çekmek istemektedirler.

Bu soruları sorma hakkımız vardır zira biz 28 Şubat sürecinde aynı türbinlerden “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attırılırken, 26 bankanın içinin nasıl boşaltıldığını da gördük!

Bu holding sahiplerine, pardon Kulüp başkanlarına bir sorum daha var ama onu başka bir yazımıza bırakalım da konuyu uzatarak depremzede vatandaşlarımıza daha fazla saygısızlık etmemiş olalım.

Gelişen olaylara İslami Bakışın Adresi MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER  Beşiktaş  Konyaspor   Fenerbahçe  Antalyaspor 

 

 

ETİKETLER: Manşet