islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

FUTBOLCULARIMIZIN ORUÇ AÇMA ERDEMİ

FUTBOLCULARIMIZIN ORUÇ AÇMA ERDEMİ
6 Nisan 2023 14:09
A+
A-

Önce haberi görelim:

AJAX -FEYENOORD maçında  FEYENOORD’un müslüman oyuncuları Orkun Kökçü ve Oussama Idrissi, Ajax maçının 29. dakikasında oyuna verilen arada sahada diz çökerek oruçlarını açtı.

YORUMUMUZ 

Oruç İslam’a imandır ve ibadettir. İslamî kimliğe özgüvendir.

Her Müslümanın oruç tutması doğaldır. Ama Avrupa’da yetişmiş ve ünlü takımlarda yer alacak şekilde kendisini geliştirmiş bir futbolcunun oruç tutması ise tebrik edilmesi gereken bir asalettir. Hele hele orucunu oyun sırasında gayr-ı müslim seyircilerin önünde inancına güvenle açan Müslüman futbolcunun bu davranışı yüceltilmeye layıktır.

Bu sebeple Müslüman futbolcular Orkun Kökçü ve Usame İdris’i takdir ediyor, ülkemizde ki futbolcularımıza örnek olmasını istiyoruz. Allah onlardan razı olsun.

Oruçluyla Dalga Geçme Aşağılığı

Oruçluya saygı İslam’a ve dindara saygıdır. Her medeni insandan beklenebilecek olan erdemli bir davranıştır.

Haberin devamı şöyle:

Eliyle önce ağzını ardından çimleri gösteren AJAX kaptanı sırplı  oyuncu Dusan Tadic, karşılaşmanın ilk bölümlerinde orucunu açan Orkun Kökçü’yle dalga geçti ve doğal olarak da tartışma yaşandı,

İslam ve Müslüman karşıtı bir eğitim düzeniyle yetiştirilen Batı insanı ve özelde Sırp insanından beklenecek bir durumdur saygısızlık. Batılılar içinde İstisnalar elbette vardır kaydının koyarak yapılan saygısızlığı kınıyoruz.

Ya bizdekiler?

Bu hafta içinde bir haber için gittiğimiz Boğaz’ın güzidesi Emirgan’da namazı Emirgan camiinde kılmak istedik.

Cenaze vardı. Ölü bilinen bir inkârcıydı/kâfirdi. Cenaze cemaati de cenaze gibiydi. Ne var ki onlar manen ölü gibiydiler.

Ramazan günü cami avlusunda inadına bir gösteri sunarcasına ellerde sigara vardı.

Ramazan da ve cami avlusunda ayak üstü sigaralı sohbet yapabilecek insanları niteleyecek kelime bulamıyoruz.

Öfkeden çok da acıyoruz.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.