islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4946
EURO
34,5767
ALTIN
2.498,52
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Gazetecilik Kılıflı Alman Casusluğu Yapan Deutsche Welle’nin Ofisi Kapatıldı

Gazetecilik Kılıflı Alman Casusluğu Yapan Deutsche Welle’nin Ofisi Kapatıldı

Rusya Federasyonu, bağımsız devlet olmanın gereklerini yerine getiriyor. Gazetecilik kılıfı altında casusluk faaliyeti yürüten Alman Deutsche Welle yayın kuruluşunun bürosu kapatıldı. Rusya Federasyonu devlet yetkilileri Casusluk yapan Alman ajanları, centilmenlik gereği tutuklamadan ülkelerine geri gönderdi.

Almanya’nın Deutsche Welle (DW) medya şirketinin Moskova bürosunun kapatıldığı konusunda resmi olarak bilgilendirildiği DW, Rusya’nın bu kararını kendi internet sitesinde de yayımladı.

Şirkete göre, “Deutsche Welle’nin Moskova ofisi başkanı Yury Reşeto, DW ofisinin yerel saatle 9:00’da kapatılacağına dair resmi bir bildirim aldığını söyledi.”

DW Genel Müdürü Peter Limbourg günün erken saatlerinde şirketin kapatmaya itiraz etmek için yasal önlemler alacağını söyledi. Hareketi “açıklanamaz” ve “aşırı” olarak nitelendirdi.

Buna karşılık şirket, TV kanalları DW English ve DW Deutsch’un 2005’ten beri Rusya’da yayın yaptığını söyledi. Şirket, “DW English için yayın izni 2025’e kadar, DW Deutsch için 2027’ye kadar geçerlidir” dedi.

Almanya gazeteciler birliği DJV, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kararı iptal etmeye çağırdı. Alman hükümetinden Rus tarafının aldığı kararlara karşı “açık protestosunu” ifade etmesini istedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı daha önce, Almanya’nın Almanya’da yayın yapan Russia Today (RT) DE’yi kapattığını hatırlattı. Almanya’nın bu uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınan yayıncılık haklarını iptal etmesi üzerine Rusya’nın bu adımı attığı öne sürülüyor.

Ve Rus hükûmetinin bu kararının Almanya’ya bir misilleme olduğu da yapılan açıklamada vurgulandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise başka tedbirler alınacağını açıklayarak şu görüşleri dile getirdi:

“Alınacak diğer tedbirler arasında, Deutsche Welle’nin Rus bürosundaki tüm personelin kimlik bilgilerinin geri alınması olacak. Akabinde de RT DE’nin yayın yapmasını yasaklayan ve Rus medya kuruluşuna başka tür baskılar uygulayan Almanya hükümeti ve kamu kurumlarının belirlenmesine yönelik bir sürecin başlatılması yer alacak. Bu çerçevede elde edilen bilgilerden sonra Alman medyasının ülkeye girmesinin yasaklanabileceği” denildi.

. . sonunda Rusya’ya girmesi yasaklanacak. Moskova’nın önlemleri ayrıca Deutsche Welle’nin yabancı ajan olarak hareket eden bir yabancı medya kuruluşu olarak ilan edilip edilmeyeceğini değerlendirme prosedürünü de içeriyor. Bir noktada Rusya, Deutsche Welle’nin ülkedeki yayınlarını tamamen durdurmayı planlıyor.

Alman İstihbarat Servisi BND’nin yönetimindeki Almanya Gazeteciler Sendikası DJV, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kararı iptal etmeye çağırdı.

Geçtiğimiz, Çarşamba günü, Almanya’nın medya gözlemcisi RT DE’nin ülkede Almanca programlarını yayınlamasını gerekli bir lisansın bulunmadığını öne sürerek yasaklamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.