islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,2207
EURO
50,5377
ALTIN
7.136,03
BIST
13.092,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Gazze Ateşkesinde CHP’nin de Payı Var

Gazze Ateşkesinde CHP’nin de Payı Var

 Canlı Yayında Şaşırtan Sözler! “Gazze Ateşkesinde CHP’nin de Payı Var”

Gazze’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde imzalanan ateşkesin yankıları sürerken, canlı yayında beklenmedik bir çıkış geldi. Eski SHP Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, “Gazze’deki ateşkeste CHP’nin de payı var” deyince, stüdyoda bir anda hava değişti.

Gazeteci Nuray Başaran’ın kısa süreli şaşkınlık yaşadığı anlar ekrana yansıdı. Başaran’ın, “Nasıl yani?” tepkisi sosyal medyada da hızla yayıldı.

🔹 Ateşkesin mimarları:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomatik girişimleriyle şekillenen Şarm el-Şeyh Barış Zirvesi’nde, ABD Başkanı Donald Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de yer aldı. Zirve sonunda “Barış Niyet Beyanı” imzalanarak Gazze’de uzun süredir beklenen ateşkes sağlandı.

🔹 CHP cephesinden sessizlik, ardından tebessüm:

Karayalçın’ın açıklamaları kısa sürede parti kulislerine de ulaştı. CHP kaynakları, “Gazze ateşkesinde bizim bir katkımızın olması ancak mucize olurdu” derken, bazı milletvekilleri “Demek ki diplomasi rüyalar âleminde de çalışıyor” şeklinde esprili paylaşımlar yaptı.

🔹 Sosyal medya mizahı durduramadı:
Kullanıcılar Karayalçın’ın sözlerini tiye alarak, “Demek CHP sadece iç politika değil, Orta Doğu barış sürecinde de aktifmiş”, “Belki de toplantıya uzaktan Zoom’la bağlandılar” gibi yorumlar yaptı.

🔹 Sonuç olarak:
Gazze’deki ateşkesin Türkiye’nin kararlı diplomatik adımlarıyla sağlandığı konusunda herkes hemfikirken, Karayalçın’ın “CHP’nin payı var” çıkışı, günün en çok konuşulan — ve en çok güldüren — açıklaması oldu.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.