islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Mafya: Devletin Yerini Doldurmak İçin Korona Fırsat

Mafya: Devletin Yerini Doldurmak İçin Korona Fırsat
20 Nisan 2020 18:20
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Korona krizinden en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’nın Başbakan Giuseppe Conte, ülke çapında sakatlanan bir kilitlenme yoluyla İtalyan toplumunu bir arada tutmak için savaşırken, bundan en fazla rahasız olan ve inzivaya alışık olmayan sosyal yaşam ve aile merkezli Güney İtalya giderek tehlikeli bir yola yöneliyor.

İtalya emniyet yetkilileri, çetelerin mağazalara yönelik saldırılar planlamak için sosyal medya kullandıklarını bildirdikleri Sicilya’nın başkenti Palermo’nun bu suçların örgütlenmesinde merkez haline geldiğini bildiriyorlar. İflas eden bir feribot şirketi, hayati gıda ve ilaç tedarikleri de dahil olmak üzere Sicilya adasına düzenli hizmet vermeyi durdurdu. Devlet koronavirüs pandemisinin gerginliği altında çöktükçe, halkın Mafya güçlerine sığınmaya hazırlanmasından korkulmakta.

İtalya, Avrupa Birliği’nin en tehlikeli borçlu devleti. Korona virüsü yükselişinden bu yana, ihtiyaç duyduğu finansal yardımları Almanlardan almak için savaşıyor. Yetkililer, Conte’nin 25 milyar avroluk ilk önlemleri takiben Nisan ayı ortası için en az 30 milyar avro değerinde yeni bir teşvik paketi müzakere ettiğini söyledi.

Mafya olarak bilinen Cosa Npstra teşkilatı İtalya’da ve dünya şapında uzantılarıyla büyük bir tesir sahibiyken 1980’li yıllarda soru hakimi ve savcı Giovanni Falcone’nin bayraktarlığında büyük bir hareket başlatmış ve Cosa Nostra teşkilatını çökertmişti. Ancak tamamen ortadan kalkmayan teşkilat devletin yetersiz kalmasının sonucunda yeniden adada gücünü artırmaya başlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.