islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

ÜTED BAŞKANI YAHYA SAĞLAM: “15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTURMAYACAĞIZ!

ÜTED BAŞKANI YAHYA SAĞLAM: “15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTURMAYACAĞIZ!
17 Temmuz 2023 10:33
A+
A-

İstanbul Ümraniye’de faaliyet göstermekte olan, Ümraniye Tüm Engelliler Derneği (ÜTED)  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenledi. Programın sunuculuğunu ise Reşat Günel üstlendi.

Program Yavuz Selim Camii İmam Hatibi Bahri Şahin’in Kur’an tilavetiyle başladı.   Kur’an-ı Kerim’in okumasının akabinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemine dair konuşmalar gerçekleştirildi.

15 Temmuz Gazisi Yavuz Yanmaz, 15 Temmuz 2016 yılında yapılan hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı. Yavuz Yanmaz, İslam tarihinden kesitler anlatarak, yapılanlardan ders çıkartarak bundan sonra ülke olarak daha dikkatli olmak gerektiğinin altınız çizdi. Yanmaz, bunun içindir ki, “çocuklarımızı eğitirken çok dikkat etmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Vatan ve Bayrak Sevgisi

ÜTED Başkanı Yahya Sağlam ise şunları dile getirdi:

“Hep birlikte yaşadığımız ve her anımızda heyecanını gönlümüzde taşıdığımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için düzenlediğimiz programda aramızda olduğunuz için ÜTED Yönetimi adına hepinize minnettarız. Hoş geldiniz onur verdiniz. Ütedli olarak; gözümüz görmeye bilir, kulağımız duymayabilir, ayaklarımız yürümeyebilir, dilimiz konuşmayabilir, fakat bir şeyi çok iyi biliriz, “Vatan ve Bayrak sevgisini” şehitlerimizi andıkça artar Milli birlik duygumuz, vefayı bilir, hıyaneti bilmeyiz. Şükretmeyi bilir, şikâyeti sevmeyiz. Allah var, keder yok.  15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

Program, şiir dinletisi, ilahiler, ezgiler, türküler ve dua ile son buldu.

Haber: Ziya Gündüz

 

ETİKETLER: 15 Temmuz, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.