islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

MAHMUD ABBAS DİLSİZ AMERİKA UŞAĞI

MAHMUD ABBAS DİLSİZ AMERİKA UŞAĞI
15 Aralık 2023 14:15
A+
A-

MAHMUD ABBAS DİLSİZ AMERİKA UŞAĞI

İsrail Gazze’de Katliam yaparken Batı  Şeria’da da onlarca Filistinli öldürdü. Ama Filistin yönetiminden ve özellikle Başkan Mahmut Abbastan ne Gazze için ve ne de Batı Şeria için bir tek baş kaldırıcı ifade duyulmadı.

Onun İsrail ve Amerika’nın  istediği ve kullandığı adam olduğu biliniyordu. Şimdilerde bu durum Suudi Arabistan’ın  “Mahmud Abbas‘ın ipinin Amerika’nın elinde olduğunu” itirafı ile bir kez daha kanıtlandı.

AMERİKA’DAN  MAHMUT ABBAS YÖNETİMİNE KONUŞMA YASAĞI

İsrail‘in zalimane saldırılarına şartsız  destek veren ABD, Gazze Temas Grubu’nun Washington ziyaretinde Mahmud Abbas yönetiminin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki’nin gazetecilerle konuşmasına yasak getirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da yer aldığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu, Washington’da temaslarda bulundu. Heyet, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının son bulması için ABD’den tam şartsız  ateşkes ilan edilmesi  hususunda devreye girmesini istedi.

Filistinli Bakana kısıtlama

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu’nun Washington ziyaretinde Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ,ABD hükümetince kısıtlandı. ABD hükümetinin el-Maliki’nin açıklama yapmasına izin vermedi.

Temas Grubu üyelerinin Four Seasons Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin el-Maliki’ye soru sormak istemesinin ardından Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan söz aldı. Bin Ferhan, “Sayın el-Maliki sizin sorunuza cevap veremiyor. ABD hükümeti, Sayın el-Maliki’ye kısıtlama getirdi. Kendisi basının sorularına cevap veremiyor ve basınla angaje olamıyor” açıklamasında bulundu.

Amerika, İsrail ve Batının onayladığı adamlardan Filistin davasına bir hayır gelmeyeceği Mahmut Abbas örneği ile bir kez daha kanıtlanmış oldu.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE