islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5697
EURO
34,9628
ALTIN
2.425,41
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Gazze Şeridi: Mülteciler UNRWA’nın gıda kuponlarını küçültme kararını protesto etti

Gazze Şeridi: Mülteciler UNRWA’nın gıda kuponlarını küçültme kararını protesto etti

Mirat Haber Ajansı

Gazze Şeridi’ndeki Filistinli mülteciler, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecileri Yardım ve Çalışma Dairesi’nin (UNRWA) gıda kuponlarını küçültme kararına karşı Pazar günü bir protesto düzenledi. Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı popüler bir komite tarafından düzenlenen protesto, UNRWA’nın El Şati Mülteci Kampı’ndaki gıda dağıtım merkezinin önünde düzenlendi. Mülteci kamplarındaki ulusal hiziplerin, derneklerin ve topluluk kurumlarının temsilcileri gösteriye katıldı. Protestocular, UNRWA’nın hizmetlerinde kesinti yapma kararını reddettiklerini ifade ettiler. Ajansı, mülteciler için temel hizmetlerini kesmeye yönelik ilk pratik adımları atmakla suçladılar.

Kızılay meydanı kadar yerde açlık sınırı altında 770.000 Müslüman

Popüler komiteler, açlık  sınırında olarak sınıflandırılan Filistinli mültecilerin dengesini düzeltmek için UNRWA’nın yeni tek kupon sistemini iptal etmesini ve iki kupon sistemini yeniden başlatmasını talep etti. Tahminen 770.000 mülteci zaten bu seviyede açlık sınırının altında yaşıyor. Eski ABD başkanı Trump, 2018’de UNRWA’ya verdiği desteği durdurdu ve ajansı 200 milyon dolarlık beklenen yıllık açıkla bıraktı. Yeni Biden’ın BM elçisi, ABD’nin ekonomik ve insani fonları yeniden sağlayacağını söyledi.

Körfez Arap şeyhlerinin ihaneti

Ancak yine de bir eksikliği telafi için bu yeterli olmayacak. Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, İsrail’le normalleşmelerinin ardından bu BM ajansına sağlanan fonları önemli ölçüde kesti. Bu, Filistinlilerin normalleşmeyi sert kınamalarına olan bir “intikam” hamlesi. Geçen sonbaharda imzalanan normalleşme anlaşmaları Filistinlileri çileden çıkarmış, bunları Müslüman kardeşliği ve birliğinin “sırtından bıçaklanma” ve “ihanet” olarak nitelendirdi.

ETİKETLER: UNRWA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.