islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı
18 Mayıs 2024 13:00
A+
A-

Gazze‘de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze Şeridi’nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde

Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, İsrail’in “Refah” ve “Kerem Ebu Salim” sınır kapılarını kapatmasının Gazze Şeridi’nde kıtlığı geri getirdiği uyarısında bulundu. Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in sınır kapılarını kapatmaya başlamasıyla, kıtlık kabusunun bir kez daha Gazze ve kuzeydeki bölgeleri tehdit etmeye başladığı belirtildi. Gıda güvenliği krizinin giderek şiddetlendiği vurgulanan açıklamada, İsrail’in Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını kapatmasının gıda tedarik zincirini ciddi şekilde etkilediği ifade edildi.

Kara Saldırıları ve Göç Dalgası

İsrail, 7 Mayıs’ta Refah’a kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi. İsrail ordusu, 6 Mayıs’ta zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması uyarısında bulunmuştu. Bu uyarıdan sonra, on binlerce insan kentten ayrılmaya başladı. Gazze Şeridi’nin orta ve güney kentlerinde de gıda güvenliği krizi giderek şiddetlendi.

İsrail’in Kara Saldırıları

İsrail Güvenlik Kabinesi, 10 Mayıs’ta Refah kentindeki kara saldırılarının alanının genişletilmesine ilişkin kararı onayladı. İsrail ordusu, Refah bölgesine kara saldırısı düzenleyerek sınır kapısını kontrol altına aldı. Bu saldırılar sonucunda, on binlerce insan evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Gazze’deki gıda güvenliği krizi de daha ciddi bir hal aldı.

Gazze’deki İnsani Durum

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 35 bin 303 Filistinli öldü. Bunların 15 bin 103’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın. Ayrıca, 79 bin 261 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirildi. Saldırılarda hastane ve eğitim kurumları hedef alındı, sivil altyapı tahrip edildi. Gazze halkı, gıda ve sağlık hizmetlerine erişimde büyük zorluklar yaşıyor.

Uluslararası Topluma Çağrı

Filistin hükümeti, uluslararası topluma Gazze Şeridi’nde ki insanları açlıktan kurtarmak için acil müdahale çağrısında bulundu. Açıklamada, İsrail’e askerlerini Refah Sınır Kapısı’ndan çekme çağrısı yapıldı. ABD’nin Gazze Şeridi’nde inşa ettiği limana işaret edilerek, insani yardımların ulaştırılmasında kara sınır kapılarının daha etkili olduğu vurgulandı. Uluslararası toplumun, Gazze Şeridi’ndeki insani krize karşı duyarlı olması gerektiği belirtildi.

Gazze‘deki Kıtlık Kabusu

İsrail’in sınır kapılarını kapatması, Gazze’deki kıtlık kabusunu yeniden gündeme getirdi. Filistin hükümeti, uluslararası toplumdan acil yardım bekliyor. Gazze halkı, gıda ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. İsrail’in kara saldırıları ve sınır kapılarını kapatması, Gazze’deki insani durumu daha da kötüleştiriyor. Uluslararası toplumun acil müdahalesi, Gazze’deki krizi hafifletebilir.

HABER YORUM

Gazze tam 7 aydır bombalanıyor ve insanlar, kilometrelerce yürümek ve oradan oraya göç etmek zorunda kalıyorlar…15 Bini çocuk 35 Bin ölü, 100 bin yaralı ve nihayetinde gelinen noktada insanlar açlık ve susuzlukla karşı karşıya…

Dünya halkları ayakta ama İslam alemi sessiz…

İsrail, dünyanın gözünün içine baka baka yapıyor bu katliamı…

İsrail, dünyanın gözünün içine baka baka açlığa ve susuzluğa mahkum ediyor Filistinli kardeşlerimizi..

Kimseyi takmıyor ve tınlamıyor…

Bütün dünyaya meydan okuyor..

Ülke liderlerine, “Kesin sesinizi, ipleriniz benim elimde” diyebiliyor açıkça…

Ey Dünya!

Gazze’de insanlar, insanlığa yakışmayacak şekilde katlediliyor…

Geride kalanlar ise şimdi, açlık ve susuzlukla ölüme terkedilmek isteniyor…

Ey Müslüman!

Sen eğer evinde rahat bir şekilde uyuyor ve bin bir çeşit yiyecek ve içecekle gününü gün ettiğin halde, Gazze’yi düşünmüyor ve harekete geçmiyorsan, bırak Müslümanlığı, sende insanlık bile kalmamış demektir…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM