islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Rusya’dan Türkiye Açıklaması

Rusya’dan Türkiye Açıklaması
3 Mart 2022 09:45
A+
A-

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov yaptığı açıklamada Türkiye’nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne uymasını değerlendirdi. Türkiye’nin tutumunu takdir ettiklerini söyleyen Yerhov, yaşanan savaşa ilişkin Ukrayna’nın silahsızlandırılması ve Nazilerden arındırılması için Rusya’nın “operasyon” başlattığı söyledi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye’nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne uymaya yönelik tutumunu takdir ettiklerini söyledi. Yerhov, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına dair değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE’NİN TUTUMUNU TAKDİR EDİYORUZ 
Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin kendilerini de yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Yerhov, ‘(Türkiye’nin) Önemli bir uluslararası hukuk belgesi olan Montrö Sözleşmesi’nin korunmasına ve buna uymasına yönelik tutumunu takdir ettiğimizi de söylemem gerekiyor.’ dedi.

TÜM ARZULARIMIZIN GERÇEKLEŞEBİLECEĞİ BİR DURUMA GELEBİLİRİZ 
Yerhov, Montrö ve boğazların kullanılması konusunda Türk yetkililerle sürekli temas halinde olduklarına işaret ederek ‘Hep birlikte tüm çıkarlarımızın, tüm arzularımızın gerçekleşebileceği bir duruma gelinebileceğine inanıyorum.’ ifadesini kullandı.

Rusya’nın milli güvenliğini sağlamak istediğini ve bunun kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Yerhov, Ukrayna’nın NATO’ya katılması durumunda bu ülkenin topraklarında konuşlandırılacak modern silahların milli güvenlikleri için tehdit oluşturacağını söyledi.

TEKLİFLERİ SÜREKLİ REDDEDİYORUZ 
Yerhov, ABD ve NATO’ya bölgede gerilimin düşürülmesi için kendilerinin kaygılarına dair bildirimler yaptıkları ve konuya dair teknik önlem alacakları uyarısında bulunduklarına dikkati çekerek tekliflerinin sürekli reddedildiğini belirtti.

BUNU BAŞARACAĞIZ’ 
Rusya’ya karşı başlatılan yaptırımların 1920’lerde de 1960’larda da denendiğini kaydeden Yerhov, ‘Şimdi de Rolls Royce ve Mercedes olmadan ve SWIFT kullanmadan partnerlerimize ödemeler gerçekleştirmeyi öğreneceğiz, bunu başaracağız.’ diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.