Gündem

Gazzeli Çocuklardan Uluslar Arası Topluma Çağrı: “Çocukluğum Benim Hakkım”

Filistinli çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin Gazze’deki merkezi önünde toplandı.

Filistin Ulusal ve İslami Güçler Koalisyonuna bağlı Esirler Komitesi ve insan hakları kuruluşlarının çağrısıyla düzenlenen eylemde Gazzeli çocuklar, Filistin bayrakları ve “Çocukluğum benim hakkım” yazılı pankartlar taşıdı.

İşgal altındaki Batı Şeria’daki akranlarına yönelik gözaltı ve tutuklama siyasetine tepki gösteren Filistinli çocuklar, uluslararası toplumdan, kendilerini işgalcilerin ihlallerinden ve saldırılarından korumasını istedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yöneticilerinden Hani es-Sevabite, burada yaptığı konuşmada, “İsrail, Filistin topraklarında çocuklara yönelik öldürme ve tutuklama dahil çeşitli ihlaller gerçekleştiriyor. İnsan hakları kurumlarına destek olacak ve işgal faşizmini ifşa edecek şekilde İsrail’in suçlarının belgelenmesi için çalışmak gerekiyor.” dedi.

Sevabite, uluslararası insan hakları kurumlarına da Filistinli çocukları korumak ve desteklemek için çalışması çağrısında bulundu.

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

ABD’li Senatörün Gazze Yorumu: “Gazze Hiroşima Olsun”

ABD'li Senatör Lindsey Graham Gazze Hakındaki Rezil İfadelerine Tepki Yağdı. Gazze İçin "Gazze Hiroşima Olsun"…

11 dakika ago
  • Gündem

Türk Yahudisi Erroll Gelardin’in Sözleri Doğru mu?

Türk Yahudisi Erroll Gelardin'in Sözleri Doğru mu? Atatürk Sabataycı mı? İsrail vatandaşı Türk Yahudi yazar…

2 saat ago
  • Gündem

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep’te Başlıyor

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep'te Başlıyor Küresel tehditlere karşı ailenin önemi üzerine…

2 saat ago
  • Gündem

EMİN ÇÖLAŞAN’A SAĞLIK VE İSLAM’A DÖNÜŞ DİLERİM

Allah’ın insanlığa son elçisi Hz. Muhammed’in açıklamasına göre göre: “Akıllığın ilk belirtisi, Allaha iman ve…

4 saat ago
  • Gündem

Türkiye’nin Soykırım Davasına Müdahil Olması Ne Anlama Geliyor?

Türkiye’nin UAD’deki Soykırım Davasına Müdahil Olması: Anlamı ve Önemi Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Statüsü'nün…

4 saat ago