islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4574
EURO
34,7418
ALTIN
2.423,60
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Gazze’ye İnsani Yardım Ulaştırmak İçin 9. Gemi Yola Çıktı

Gazze’ye İnsani Yardım Ulaştırmak İçin 9. Gemi Yola Çıktı
17 Nisan 2024 13:00
A+
A-

Gazze’ye İnsani Yardım Ulaştırmak İçin 9. Gemi Yola Çıktı 

Mersin Limanı’ndan Gazze’ye insani yardım taşıyan 3 bin 774 tonluk gemi, Türk Kızılay tarafından yola çıktı. Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, yardımların sürekli ve kalıcı olduğunu vurguladı. Ayrıca geminin Mısır’ın El-Ariş Limanı’na varmasıyla malzemelerin Gazze’ye ulaştırılacağını belirtti. Bu gemi, Türkiye’nin Filistin halkına olan destek çabalarının önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.

Mersin Limanı’ndan Gazze’ye insani yardım taşıyan 3 bin 774 tonluk gemi yola çıktı. Bu önemli adım, elbette Filistin halkına destek olma çabalarını somutlaştırıyor.

Türk Kızılay’ın İnsani Yardım Misyonu

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz’ın ifadelerine göre, Türkiye’nin Gazze’ye ulaştırdığı en büyük yardım miktarını temsil eden bu gemi, sadece bir seferde gönderilen ürünlerin rekorunu kırıyor. Yardımların arasında glütensiz ürünler ve bununla birlikte hijyen malzemeleri de bulunmakta.

Dayanışma ve Ateşkes Çağrısı

Törende konuşan Yılmaz, yardımların sadece tek seferlik ya da kısa süreli olmadığını vurguladı. Bilakis Gazze’deki ihtiyaçların sona ermesine kadar devam edeceğini belirtti. Ayrıca, kalıcı bir ateşkes çağrısı yaparak, bölgedeki çatışmaların sona ermesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Yardımların Dağıtım Süreci

Geminin Mısır’ın El-Ariş Limanı’na varması beklenmekte. Buradan indirilecek yardım malzemeleri, tırlar aracılığıyla Refah Sınır Kapısı’na taşınarak ardından Filistin Kızılay’ına teslim edilecek. Filistin Kızılay’ı, bu malzemeleri Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla görevli.

Türkiye’nin Süregelen Yardım Çabaları

Bu gemi, Türkiye’nin Gazze’ye gönderdiği yardım miktarını artıran devasa bir çabanın parçası. Türk Kızılayı ile AFAD işbirliğinde, bugüne kadar 13 uçak ve 8 gemi ile toplamda 39 bin 697 ton çeşitli insani yardım malzemesi Gazze’ye ulaştı.

Bu gemi, Türkiye’nin Filistin halkına olan desteğini ve dayanışma ruhunu bir kez daha ortaya koyuyor. Gazze’ye ulaşacak yardımların, bölgedeki insanların hayatlarını bir parça da olsa iyileştirmesini umuyoruz.

HABER YORUM

7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan büyük dram içimizi yakıyor. Rabbim, Filistinli  kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun…

Gazzeli kardeşlerimize sadece yardım yapabiliyoruz. Bir de İsrail mallarını boykot ediyor, Siyonistlerin bu büyük planını bozmaya çalışıyoruz. Maalesef elimizden başka da bir şey gelmiyor.

Bizler tekrar edelim ki, Filistin toprakları Filistinlilerindir. Orada, iki devletli çözümden bahsederek Filistinli kardeşlerimize manevi destek vermeye çalışanlara da seslenmek istiyoruz. O topraklar Filistinli kardeşlerimizin olup, Yahudilerin o topraklarda hakkı da yoktur salahiyeti de… Yahudileri bu topraklara yerleştiren ABD ve İngiltere, Yahudileri çok seviyorlarsa kendi topraklarından bir eyalet verebilirler…

Siyonistler Gazze’de tam 200 gündür katliam yapıyor ve vahşi Batı bu soykırıma destek veriyor. Kendini İslam aleminden daha  Medeni olarak gören Batı’ya Akif’in dörtlüğü ile cevap verelim:

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
‘Medeniyet!’ dediğin tek dişi kalmış canavar?
MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.