islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Geleceğin Teknolojisi

Geleceğin Teknolojisi

2013 Yılında Apple (Apple) CEO’su Tim Cook, bileklerimize taktığımız cihazların “teknolojinin evrimini ve kutsamasını derinleştirmek için yeni bir alan olabileceğini” belirtti.

“New York Times” gazetesi tarafından yayınlanan makalesinde yazar Shira Ovid, Fitbit ve Apple Watch cihazlarının kullanıcıların beklentilerini karşılamadığını, bu dijital cihaz kategorisinin Cook ve diğer birçok teknik iyimserin umduğu kadar önemli olmadığını söyledi.

5 yıl önce, “Pokemon Go” oyunu, insanları çevrelerinde akıllı telefon kamerasını çevrelerine yönlendirerek görebilecekleri animasyonlu karakterleri kovalayarak mahallelerinde dolaşmaya ikna etti. Cook, bu oyunun dijital yaşamı gerçek dünyaya ya da “artırılmış gerçeklik” olarak bilinen şeye entegre etmenin başlangıcı olabileceğini söyleyen yöneticiler arasındaydı. Cook, 2016 yılında Apple yatırımcılarına “Artırılmış gerçekliğin büyük yatırım fırsatları sağlayabileceğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı, ancak artırılmış ve sanal gerçeklik ve benzeri teknolojilerin nispeten etkili olduğu kanıtlandı, ancak şimdiye kadar çok büyük olmadılar. Bugün Cook, bu iki teknolojinin birleşiminin internetin bir sonraki önemli aşaması olacağına bahse giriyor.

Apple, meta, Microsoft ve Snapchat, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in “Metaverse” adını verdiği fiziksel yaşamı Dijitalle bütünleştiren bir etkileşim için giyilebilir bilgisayarların bizi takip ettiği bir geleceğe doğru ilerliyor. Teknoloji şirketlerinin dijital devrimleri tahmin etmedeki rekorunu göz önünde bulundurarak, tahminlerinin neden şu ana kadar gerçekleşmediğini ve bu sefer haklı olup olmadıklarını incelemeye değer. Giyilebilir bilgisayarlar ve son on yılın modern dijital dünyaları hakkındaki tahminlere bakmanın iki yolu vardır ve önceki icatların daha büyük yeniliklere giden yolu açan gerekli adımları temsil ettiğine dikkat edilmelidir. Şirket, 2013 yılında bilgisayar gözlüklerinin BETA sürümünü yayınladıktan sonra insanlar Google gözlükleriyle dalga geçti, ancak bu gözlükler daha iyi olanın temel taşı olabilir. O zamandan beri bilgisayar çipleri, yazılımlar, kameralar ve mikrofonlar çok gelişti. Batı basınında yer alan haberlere göre Apple’ın gelecek yıl sanal ve artırılmış gerçeklik deneyimleri sunmayı hedefleyen kayak benzeri gözlükleri piyasaya sürmesi bekleniyor.

Apple, iPhone yazılım değişikliklerini ortaya çıkarmak için düzenlediği bir etkinlik sırasında bu sürümle ilgili yalnızca ipuçları verdi, ancak şirket bu tür teknolojilerin bir sonraki potansiyel olarak büyük ürün kategorisi olması için temel atıyordu.

Yazar, teknoloji uzmanlarının Google glass’ın eski sürümlerinin yanı sıra Pokemon Go’nun özellikleri hakkında tekrar yanılma ihtimalinin yüksek olduğuna inanıyor. Daha doğru ekranlar ve daha uzun pil ömrü, yeni teknoloji çağının temel özellikleri olmayabilir.

Yazar, sorunlardan birinin, teknoloji uzmanlarının bize henüz bizim için hayal ettikleri artırılmış gerçekliğe girmemizi sağlayan iyi nedenler vermeyeceklerine dikkat çekti. Mevcut dijital hayatımızın yenilikler açısından ne kadar zenginleştiğinin, yeni bir ürünü benimsemenin ve denemenin o kadar zor olduğunun farkında değiller ve bu, daha verimli bir bilgi işlem deneyimi sunan bir geleceğin önceki ve şimdiki beklentilerinin dikkate almadığı bir şey.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.