islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Gençlik Grubu Filistin Haritasını İlham Verici Ve Detaylı Bir Şekilde Tasarlıyor!

Gençlik Grubu Filistin Haritasını İlham Verici Ve Detaylı Bir Şekilde Tasarlıyor!
17 Mart 2022 09:41
A+
A-

Harita, her Filistinli çocuğun ve yetişkinin, daha önce hiç görmedikleri gibi Filistin ve şehirlerin net bir haritasına sahip olma hayalidir. 5 Kişilik bir Filistinli ekip, yıllarca süren çalışma ve nihai biçimde üretme çabasının ardından Filistin’in, kentlerinin ve arazisinin ayrıntılı haritasını tamamladı. Ekipte Ahmed Darwish, Ömer Zaghloul, Ömer Ebu Assi, İman Ebu Ara ve Müslüman Arafat yer alıyor.

Haritayı kocası Ömer Zaghloul’un katılımıyla çizen ressam İman Abu Ara, “Sanat Ajansı” ile yaptığı özel röportajda, haritanın 2017’de başladığı ve geçen ay sona erdiği için ekibin kişisel bir çabası olduğunu söyledi. “Filistinli genç Ömer Ebu Assi’nin fikri olan haritanın çizilme aşamalarına gelince, İman şöyle diyor: “Başlangıçta haritayı bilinen basit biçimde çizdik ve şehirler orijinal yerine göre dağıtıldı ve sayı daha sonra 11 şehir oldu ve 2019’da 8 yeni şehir daha eklendi”. Ressam İman; “Sonra her şehri ayrı ayrı çizdim, böylece şehrin kimliğini ve içindeki mimari detayları gösteren en önemli tarihi ve kültürel anıtları gösterdik ve aynı adımlar tüm Filistin şehirlerine uygulandı ve sonunda harita içinde gruplandırıldı” dedi.

Harita, Filistin’deki Mescid-i Aksa gibi her şehri birbirinden ayıran simge yapıları, sembolizminden dolayı ‘Kudüs Pasta Arabası’ gibi hareketli simge yapıları, Nazareth’teki Göz ve Müjde Kilisesi, Ramle’deki Beyaz Cami minaresi ve Hebron’daki Üzüm Ağaçlarından üzüm toplamayı içeriyordu.

“Bu çalışma, izleyicinin eseri bilinçsizce görmesine, yelken açmasına ve dolaşmasına, bir şehirden diğerine Güneyden Kuzeye, Doğudan Batıya doğru hareket etmesine ve izleyiciyi işin işinden çıkaramayan büyülü bir dokunuş katmasına izin vererek rüya gibi bir şekilde çizildi diye” ekledi. Haritayı bu şekilde sunmanın amacı hakkında Ebu Ara; her Filistinli çocuğun ve yetişkinin, daha önce hiç görmedikleri şekilde açıkça tanımlanmış bir Filistin haritasına ve şehirlere sahip olma hayalinin gerçekleşmesi olduğunu söylüyor.

Etkileşimler

Filistinli aktivistler Filistin haritasının imajını geniş çapta dolaştırarak, ekibi ve haritanın ilham verici ve ayrıntılı şeklini överek, bunun Filistin için en güzel başarı olduğunu ve tanınmayı hak ettiğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.