islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Gerçek dostluklar var oldukça isâr toplumunu da yaşatabiliriz

Gerçek dostluklar var oldukça isâr toplumunu da yaşatabiliriz
13 Eylül 2017 07:38
A+
A-

Marmara depreminde kendisine ilaç ve para yardımında bulunan, sadece adı ile babasının mesleğini bildiği kişiyi bulmak isteyen depremzede Sabri Saral, ilk kez geldiği Gaziantep’te ilk girdiği mahallede tevafuken “Murat ağabeyim” dediği kişiyi buldu.

Marmara Depreminde evi hasar gören, yakınlarını kaybeden Kocaeli’li depremzede Sabri Saral, o zor günlerinde kendisine ilaç getiren ve maddi yardımda bulunan sadece adını bildiği kötü gün dostunu, 18 yıl sonra Gaziantep’te buldu. Henüz 20’li yaşlarındayken Gaziantep’de ticaretle uğraşan Murat Temeloğlu, Marmara Bölgesi’nde ve özellikle Kocaeli’de büyük hasara neden olan depremi öğrenince topladığı ilaçlarla depremzedelerin yaralarını sarmak için Kocaeli’nin yolunu tuttu. Temeloğlu, yanında getirdiği yardımları dağıtırken, Gölcüklü Sabri Saral (55) ile tanıştı. İkili arasında vefanın en güzel örneklerinden biri yaşandı.

Aradan geçen 18 yıla rağmen hayatının en zor günleri olarak nitelendirdiği o günlerde kendisine yardım eden “Gaziantepli Murat”ı unutmayan Saral, bayram tatilinin hemen ardından “Gaziantep’e gidip Murat ağabeyi bulacağım” diye kendisine söz verdi. “Murat ağabeyi” hakkında sadece babasının Gaziantep’te bir market çalıştırdığı bilgisinin dışında elinde hiç bir bilgi bulunmayan Saral, yaklaşık bin kilometre yol kat edip Gaziantep’e ulaştı. Otogardan sonra kent merkezine gelen Saral, namazını kıldıktan sonra rastgele girdiği merkez Şahinbey ilçesindeki Eblehan Caddesi’nde gezerek kötü gün dostunu bulmaya çalıştı. İlk sorduğu esnaf sayesinde Murat ağabeyisinin izine rastlayan Saral, ilk kez ayak bastığı Gaziantep’te 4 saat içinde Murat ağabeyiyle kucaklaştı. 2 gün boyunca eczacı Murat Temeloğlu’na misafir olup hasret gideren Saral, kenti gezdikten sonra helallik alarak yeniden Kocaeli’ne döndü.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.