islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5196
EURO
34,8612
ALTIN
2.423,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Gidişatımız İyiye mi?

Gidişatımız İyiye mi?

Kadir Topbaş’ın Görevden Alınışıyla Alakalı Yazım

Kadir Topbaş kardeşimizin görevden alınması ile ilgili bir yazı yazdım. Bu yazıda Topbaş’ın görevden alınışının gerçek sebeplerinden birinin İSKİ’yi İSKİBANK’laştırmak olduğunu dile getirdim. Amacım, Kur’ân çizgisinde bizi üzecek sonuçların zahiri sebeplerinden çok akla gelmedik nedenlere dayanabileceğine dikkat çekmekti. Böylece bizler için gerçek başarının ancak Allah’a güvenle ve Onun emirleri ve yasakları çizgisinde yaşamakla sağlanabileceği mesajını vermek istedim. Hiç şüphesiz Rabbimizin emirlerine uyuş zahiri sebeplere bağlılığı da gerektirir. Ama Onun rızası amacından sapmamak lazım. Çünkü başarı sebeplerini yaratabilecek Halik’ul-Esbab olan yalnızca Odur.

Görülemeyen Rüyalar Gerçek Oldu

Sayın Cumhurbaşkanımızı 50 yıldır tanırım. İlk 25 yılda sıradandı. Gayretli çalışmaları/çalışmalarımız ve aldığı dualarla kendisinin bile göremediği rüyalar gerçek oldu. Kendisine hâlâ ama şartlı dua ediyor ve destek vermeye çalışıyorum. Başkan seçilmesi gereğine de inanıyorum.

Bu arada arzedeyim. R.Tayyip bey kardeşimiz dahil hiç kimseden kişisel bir talebimiz olmadı. Tenezzül etmedik. Etmeyiz de.

İnanmadığım insanlar için yerimden kalkmam. İnancım gereği desteklemek gereğini duyarsam paramı da, kalemimi de etki gücümü de kullanırım.

R. Tayyip Erdoğan kardeşimizi hatasız görenlerden değilim. Ülkemizde sistem değişikliği olmazsa örneğin eğitimde de ekonomide de daha farklı ve başarılı sonuçlar alınabileceğine inanmıyorum. İslâm’dan mülhem akılcı ve ilmî köktenci atılımlar gerek. İnşaallah kendisi Başkan ve inançları bizden farklı da olsa yaratılış çizgisini koruyabilen düzeyli ve onurlu insanlardan oluşan bir parlamentomuz olur.

İslâm’dan İlhamlı Köktenci Atılımlar

Kafa gözlerim gibi gönül gözlerim de zayıfladı mı ne, Cumhur başkanımızın etrafında İslâm ile ayarlı akıllı Ademler ve Havvalar göremiyorum. Bu bilmiş görünenlerin vereceği akılla insanlar katında değerimiz artabilir ama Allah katında kıymetimizi yitirmeye başlarsak Rabbimizin vadi olan ilahi yardım kesilebilir.

“ …Müminlere yardımı üzerimize görev kıldık.” (Rûm 47)

Olumsuz Gibi Görülebilecek Gelişmeler

Son dönemdeki çeşitlenen ve de artan bazı söylemler dikkatimi çekiyor. İyice anlatarak Ortak değerlerimizi artıralım* ve herkes için rahmet unsuru olalım da, kar yağabilecek dağlara da fazlaca bel bağlamayalım.

Aklı Damdan Düşenden Almak

Aklı damdan/daldan düşenden alacaksın. İslâm’a Göre Cinsel Hayat isimli eserini yayınladığım 1985 yılından önce İslâm Nizamı isimli eserimden ve konferanslarımdan ötürü  Ağır Ceza mahkemelerinde yargılandım. Ceza almadım ama büyük sıkıntılarımız oldu.

İslâm‘a Göre Cinsel Hayat’ı yayınlayınca, kendi kendime ‘artık laikliği ihlal suçlamasıyla başın belaya girmez, cinsellik konusunu yazdığın için üzerine gelecek değiller ya,’ dedim. Gerçek koruyucunun Allah olduğundan gaflet ederek sen misin böyle diyen. Diyanet’in o dönemdeki sistemle bütünleşmiş başkanı aleyhime bir rapor hazırlattı, varlığı hukuken ve fiilen  sona ermiş olan Dîn İşleri Yüksek Kurulu hazırlamış gibi bu raporla  Adalet Bakanlığı’na bizzat baş vurdu. Bakanlık devreye girdi, kitabım toplatıldı. Dinimizi küçük düşürdüğüm iddiasıyla aleyhime dava açıldı. İmam-Hatiplikten müezzinliğe düşürülerek ilden ile sürgün üstüne sürgün edildim.  Ayrıca Büyük Millet Meclisi’nde adı geçen kitabım aleyhine konuşma yapılınca İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanmaya başladım. Hukuk tarihimizde bir ilk yaşandı. Aynı anda hem laikliği ihlâlden hem de dinimizi küçük düşürmekten yargılandım.

Bel Bağladığımız Dağlara Kar Yağmasın

Daha açık bir anlatımla bel bağladığımız dağlara kar yağdı. Şimdi bana bu olayı durup dururken niye anlattın diyecekler çıkacaktır. İyice anlatamadığımız için olacak Kadir Topbaş’la ilgili yazımızın mesajı bir çoklarınca anlaşılamamıştı. Dilerim bu yazı da öyle olmaz.

Nasılsa bizdendirler diyerek gerçek dostlar ve hele hele Mevlamız darıltılırsa bel bağladığımız dağlara kar yağar mı yağar.

Beklentimiz olmadığı için kişisel olarak kaybımız olmaz da korkarım ülkemiz ve ümidini ülkemize bağlayan mazlumlar kaybeder.

Kararsızlar Çok da…

Kararsızlar çok. Çok da kalpleri yönlendirecek olan da  Allah’tır. Biz Onun rızasını hedefleyerek imanımızı pekiştirelim, İslâmî çizgide yani  hukuki ve sosyal adalet doğrultusunda toplumsal hizmetlerimize devam edelim. Edelim ki Allah da bizim için kalplerde oya da dönüşebilecek sevgi halketsin.

“ Bilgisi, merhameti ve kudreti sınırsız olan Allah îman edip de salih/güzel işler yapanlar için sevgi yaratacaktır.” (Meryem 96)

Benimki aşırı hassasiyet mi bilmiyorum. Bildiğim duyarlılıktan zarar gelmeyeceği ve “…Allah’ın, kendisine güvenenlere yeter…” olduğudur. (Talak 3)

Bu gün sitemizde yayınlanan  Vatan Haini Atatürkçü Olabilir mi? başlıklı yazının okunmasını tavsiye ederiz.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.