islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

GİTTİ “GÜL” GELDİ “BOZDAĞ”… KAFA AYNI KAFA

GİTTİ “GÜL” GELDİ “BOZDAĞ”… KAFA AYNI KAFA
6 Şubat 2022 10:07
A+
A-

AK Partisi dahil Ülkemizdeki  bütün partiler yasal düzeyde olduğu gibi fiilen de laiktirler. Hem de jakoben türden. Yöneticileri namaz kılsalar ve alkol almasalar da bu böyledir. Çünkü İslam’a bir hayat düzeni olarak inanacak bilgileri de amaçları da yoktur. İslam’a kapalıdırlar. Ondan ilham da almazlar. Uyarılara da sağırdırlar.

Gitti Gül , geldi Bozdağ kardeşimiz. Kafa aynı kafa. Değişen bir şey yoktur. Ülkemizde zulme /işkenceye dönüşen boşanma sonrası nafaka düzeni buna en canlı örnektir. Rabbimizin buyruğundan ilhamla boşanma sonrasında bir defaya mahsus olmak üzere nafaka verilebileceği, bazı şartlarda buna Devletin de katkı verebileceğini dile getirdik. Ama düşünce yeteneklerimiz de körelmiş. Bir taraftan evlilikleri engelleyip boşanmaları çoğaltmak, diğer tarafından kadına şiddeti körükleme için ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor.

Adalet Bakanlığının düşündüğü çözüme ! bakar mısınız: 

2 yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 5 yılın altındaki evliliklerde 7- 8 yıl, 5 ila 10 yıl arasındaki evliliklerde 12 yıl nafaka verilmesi planlanıyor. Süre sonunda nafaka alan eşin maddi olumsuzlukları devam ediyorsa ‘ara süre’ uygulanacak ve 2-3 yıl daha nafaka alabilecek.

İslam ile ayarlanmamış akıllar hangi alanda insan doğasıyla örtüşen alternatif çözümler üretebilmiş?

Eğitimi materyalizme, ekonomiyi borca dayalı dayalı ve faize müstenid para düzenine, hukuku da -bir topluğu öldüren katile bile bir süre sonra özgür kalacağı- ilkel ceza sitemine bağlayan kafalardan ne bekleyebiliriz? Bize de jokeben laikler arasında demokratikleşenlere bel bağlamak düşüyor. Bu vesile ile nafaka konusunda  getirdiğimiz teklifi ve gerekçelerini içeren makalemizin linkini veriyoruz:

HÜKÜMETE NAFAKA ZULMÜNÜ BİTİRECEK TEKLİFİMİZ VE İSLAMİ GEREKÇELERİ

Yorumlar
  1. Zekeriya Ceylan dedi ki:

    Hocam bir de haksız yere iftiraya uğramış ve memuriyetlikden atılan feto kurbanı kardeşlerimizin dertlerini ele alsanız. Bu konuda da hukuka ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Selâm ve dua ile