islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

GÖLKAR OFİS CAMİİ

GÖLKAR OFİS CAMİİ

 

 

ARTOOTD, Endonezya’nın başkenti Jakarta’da bulunan Gölkar ofisinde camiye uygulanan bir tasarım konseptidir. Müşteri, içinde klima olmayan, insanları ve halkı rahat ettirecek bir cami istemiştir. İnşa edilecek cami yeni bir cami değildir, mevcutun yeni bir konseptle yenilenmesini içerir. Bu nedenle inşaat sırasında kullanılabilecek cami kalmadığından, yenilemenin hızlı şekilde tamamlanması gerekmektedir.

 

 

 

         Gölkar Ofis Projesi

Bu cami, binaya dahil edilen doğal unsurları maksimize ederek, yeşil tasarım konsepti olan DPP Gölkar binasının ana konseptini takip eden büyük bir konsepti benimser.

 

                                                                                                                 Giriş Alanı

Ana odada Arapça’da Allah’ın lafzının bulunduğu, çevresinde her türlü karmaşıklığı veya sorunu simgeleyen çizgili bir tavan bulunur. Allah’ın her zorlukta bizim için orada olduğunun bir temsilidir. Tavan, bu iç tasarımın ana unsurlarından biridir ve dolaylı ışık eklenmesi ile sıcak bir izlenim bırakır.

 

                                                                                                           Karmaşık Tavan

Şeffaf malzeme kullanarak içeri mümkün olduğunca fazla ışık girmesi sağlanmıştır. Minber alanında açılan duvar doğal havalandırmayı sağlamaktadır.

 

Minberin ön cephesinde süs perdesi olarak Allah’ın 99 ismi bulunmaktadır.

Katlanabilen ve büyük saklama dolabı gerektirmeyen ayakkabılık tasarımı gibi odayı verimli kılmak için iç mekanda bir çok detay bulunmaktadır. Sütunlara entegre edilmiş kitaplıklar ve ayrıca duvarla bütünleşik Malaya peştemâli ve tespih dolabı bulunur.

                                                                              Ekstra Yer Gerektirmeyen Ayakkabılık ve Kitaplıklar

Beyaz ve ahşap malzemelerin tonları renk şemasını oluşturur. Renk şeması ayrıca Golkar DPD ofisinin genel tasarımıyla bütünlük içindedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.