islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4621
EURO
34,7205
ALTIN
2.418,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

GÖZ NİMETTİR ŞÜKÜR İSTER KORUNMAYI GEREKTİRİR

GÖZ NİMETTİR ŞÜKÜR İSTER KORUNMAYI GEREKTİRİR
19 Nisan 2024 11:00
A+
A-

Gözümü Yüce Allah’ımızın bize verdiği en büyük nimetlerdendir.

Her nimet gibi göz nimeti de şükür ister ve korunmasını gerektirir.

Gözün nimeti korkutucu, alaycı, büyüklük duygusu içinde ve şehvetle bakmamaktır. Sevgi ve merhametle bakmaktır. Bilgi edinmek, güzellikleri görmek, ibret almak ve şükretmek için bakmaktır.

Yaşadığımız sürece gözümüzden yararlanabilmemiz için Allah’a dua etmek de Peygamberimizin bize öğrettiği dualar arasındadır.

Göz nimetinin bir gereği de a’ma olanlara yardımcı olmaktır.

Gözümüze zara verecek işlerden kaçınmak da şükür görevimizdir.

ELEKTRONİK CİHAZIN EKRANINA ÇOK YAKINDAN BAKMAK DA GÖZLERE ZARARLIDIR 

Dr. Xiaoying Zhu, New York State Üniversitesi Optometri Koleji’nde miyopi üzerine çalışmalar yürüten bir araştırmacıdır. Zhu, insan gözünün uzun süreli yakın mesafeye odaklanma yeteneğinin olmadığını ifade ediyor. Özellikle çocuklarda sürekli yakın mesafedeki nesnelere bakmak, göz küresinin uzamasına sebep oluyor. Ve bu durum da miyopiye, yani uzaktaki nesneleri net görememe durumuna neden oluyor.

Miyopi problemini önlemek için Dr. Zhu, göz sağlığını korumak adına 20-20-20 kuralını öneriyor. Bu kurala göre, bir kişi her 20 dakika yakın mesafede çalıştıktan sonra, en az 20 fit (yaklaşık 6 metre) uzaklıktaki bir nesneye en az 20 saniye süresince bakmalıdır. Bu yöntem, gözlerin dinlenmesine ve yorgunluğun azalmasına yardımcı olur, böylece miyopinin ilerlemesi yavaşlatılabilir.

BİLİMSEL TESPİTLERDEN DE YARARLANMALIYIZ

Özetlersek gözümüzü korumalı ve korumak için bilimsel tespitlerden de yaralanmalıyız. Sözü Rabbimize bırakalım:

Sizi, hiçbir şey bilmeyen minicik bebekler hâlinde annelerinizin karnından çıkaran; kendisine kulluk edip şükredesiniz diye size duymanızı sağlayan kulaklar, görmenizi sağlayan gözler ve düşünmenizi sağlayan gönüller veren Allah’tır. O hâlde, size bahşedilen bu yetenekleri kullanarak çevrenizi dikkat ve ibretle inceleyin.” (Nahl 16/ 78)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.