islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5967
EURO
34,8230
ALTIN
2.410,99
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Grafitici Banksy Müslüman Mültecilerin Hayatını Kurtarıyor

Grafitici Banksy Müslüman Mültecilerin Hayatını Kurtarıyor

Mirat Haber Ajansı

Ünlü duvar resmi sanatçısı Banksy, Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya geçmeye çalışan çoğu Müslüman Afrikalı mültecileri kurtarmak için bir kurtarma teknesi satın aldı. Louise Michel adındaki beyaz tekne, kalp şeklinde pembe bir emniyet şamandırası tutan can yeleği giymiş genç bir kızın resmi de dahil olmak üzere sanatçının çalışmaları ile süslendi. Geçtiğimiz hafta Louise Michel, orta Akdeniz’den boğulmak üzere 89 mülteciyi kurtardı ve yolcuları alacak bir liman arıyor.

Banksy, Eylül 2019’da binlerce insanı kurtaran birkaç STK teknesinde çalışan eski kaptan Pia Klemp’e e-posta gönderdi. Göçmenlere yardım etmek için yeni bir gemi satın almak için para bağışlayıp bağışlayamayacağını sordu. İlk önce şaka olduğunu düşünmelerine rağmen, Klemp ve diğer ekip üyeleri, proje ilk kez yelken açmadan durdurulmasın diye gizlice projeye devam ettiler. Klemp, teknenin mülteciler ve göçmenlerle birlikte teknelere binmeden ve onları Libya’daki tutuklama kamplarına geri çekmeden önce Libya sahil güvenliğini geçmesini umduğunu söyledi. 2016 yılından bu yana, göçmen karşıtı bir gündeme sahip aşırı sağ popülist partiler güç kazandıkça, AB üye devletleri, botlar ve küçük ahşap botlarla Avrupa’ya açılanları Libya’ya döndürmek umuduyla mültecileri geri getirmek için Libya sahil güvenliği ile işbirliği yaptı. Libya sahil güvenliği, gönüllü kurtarma botlarının yaptığı kurtarma operasyonlarını kasten sabote etti. Darbeci general Halife Hafter’e bağlı bazı sahil güvenlik güçleri, kaçakçılık şebekelerine karışmak ve göçmenler için gözaltı kamplarında işkence yapmakla suçlanıyor. Banksy ayrıca Temmuz ayında 1 milyon doları aşan değerdeki eserlerinden birini, bir felç birimini finanse etmek ve Filistin Bethlehem’deki bir hastanede çocuk rehabilitasyon ekipmanı satın almak için müzayedeye bağışladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.