islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5192
EURO
34,9079
ALTIN
2.423,37
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Mısır’da Son İki Haftada Yüzlerce Protestocu Tutuklandı

Mısır’da Son İki Haftada Yüzlerce Protestocu Tutuklandı

Mirat Haber Ajansı

Eylemcilerin ve muhalefet üyelerinin Mısır Cumhurbaşkanı darbeci general Abdül Fettah Es-Sisi’nin istifasını talep etmelerinin ardından son iki hafta içinde Mısır’da bir dizi gösteri düzenlendi. Protesto çağrısında bulunanlar arasında, merkezi İspanya’da bulunan ve sürgüne gönderilmiş Mısırlı işadamı Mohamed Ali de var. Eylemleri izleyen bir insani yardım kuruluşu olan Arap Sivil Toplum Destek Vakfı (AFSS), 20-27 Eylül tarihleri ​​arasında 27 valilikten 14’ünde 164 protesto kaydettiğini bildirdi. Çocuklar dahil yüzlerce kişinin tutuklandığını söylüyor.

Protestocular, bir terörist gruba katılmak, dedikodular yayınlamak ve yaymak, yalan haber ve ifadeler, iletişim araçlarının kötüye kullanılması ve insanları protesto için finanse etmek ve kışkırtmak dahil olmak üzere cezai suçlarla suçlandı. Mısır güvenlik güçleri sokaklarda, protestoların fotoğraflarını bulmak için yayaların telefonlarını aramayı da içeren rastgele tutuklama kampanyaları başlattı. Mısır hükümeti tutuklamalarla ilgili yorum yapmadı. Göstercilerin sosyal medya iletilerine göre Mısır polisi göstericilere ateş de açtı ve ölüm ve yaralama olayları da var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.