islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5032
EURO
34,9839
ALTIN
2.430,21
BIST
9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Pakistan-Suudi Sağlık Platformu Yemen’de Hizmet Vermeye Başladı

Pakistan-Suudi Sağlık Platformu Yemen’de Hizmet Vermeye Başladı

Mirat Haber Ajansı

Yemen’de acil doğum ve çocuk bakımı hizmetleri sağlamak için Pakistan-Suudi Arabistan ortaklığında bir İnternet tele-sağlık  platformu başlatılacak. Educast ilk olarak Pakistan’da başlatıldı ve geçen yıldan bu yana yüzlerce Pakistanlı doktoru yeni hastalıklar ve sorunlarla ilgili teletıp alanında başarıyla eğitti. Şimdi, dünyadaki en yüksek ölüm oranlarından birinden muzdarip olan savaşın yıktığı Yemen’e bu hizmet taşınmakta.

Genişlemesine hazırlık olarak Educast, Orta Doğu’da bulunan 200 adet lisanslı ve Arapça bilen Pakistanlı kadın doktordan oluşan bir ekip kurdu. Yemen’deki danışmanlık hizmetlerini çevrimiçi olarak ve tele-klinikler aracılığıyla sağlayacaklar. İlgili ekipmanların kurulumu ve testleri tamamlanmış olup, eylül ayının ilk haftasında faaliyete geçilecek. Bu doktorların çoğu, Pakistan’ın Karaçi’deki Dov Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin akademik desteği ile Educast tarafından eğitildi. E-Doktor girişimi, evlilik gibi kişisel nedenlerle mesleği bırakan kadın doktorların ilgisini çekerek mümkün oldu. Devam eden salgın, Yemen’deki insani ve sağlık durumu için bir tehdit oluşturuyor ve ülkenin sağlık sistemi bununla başa çıkmaya en az hazırlıklı olanlardan biri. Halihazırda ülke içinde resmi rakamlara göre 2.000 civarı Korona enfeksiyon vakası ve en az 560 ölüm gerçekleşti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.