islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Grip Vakalarına Dikkat!

Grip Vakalarına Dikkat!
6 Ekim 2022 11:19
A+
A-

Havaların soğuması ile birlikte etrafımızda daha çok aksıran, tıksıran, hapşıran ve burnu akan insanlar olmaya başladı. Herkesin hasta olduğu bir ortamda hasta olmamak için bağışıklık sisteminizi çok sağlam şekilde kuvvetlendirmelisiniz. Takviyelerin yeterli olamayacağı bu dönemde meyve alımını artırmak da size fayda sağlayacaktır. Bunların yanı sıra gribe karşı kalkan görevi gören sebzelerden hafta bir tüketerek kış boyu doktora gitmek zorunda kalmayabilirsiniz.

Grip vakaları dört bir yanımızı sarmaya başladı. Yılın en hastalıklı dönemi resmen başladı diyebiliriz. Havaların istikrasız seyri insanların daha çok hastalanmasına neden oluyor. Evde, toplu taşımada, iş yerinde kısaca her yerde grip tehlikesi ile karşı karşıyayız.

Kış sebzelerine ağırlık vererek gribal enfeksiyonlar karşı kendimizi koruyabiliriz. Sağlıklı beslenme hastalıklara karşı en büyük kalkan. Güçlü ve sağlıklı bir beslenme ile hastalıklara karşı koyabiliriz. Hastalıklara en yatkın olunan kış mevsiminde sizi gribe karşı silahlandıran güçlü antioksidan kaynağı sebzeleri tüketmek büyük önem taşıyor. Özellikle mineral kaynağı mantarlar ve D vitamini deposu yeşil yapraklı sebzeler, sağlığınız için gribe karşı koruyucu zırh oluşturuyor.

GRİP SAVAR MANTAR
Griple savaşın en büyük destekçisi mantar. Mantar, içeriğindekiler sayesinde de gribi başlamadan bitirebiliyor. Kalorileri ve sodyumları düşük olan mantarlar, ayrıca çok fazla kolesterol içermiyor. Birçok çeşitle lezzetlendirebileceğiniz mantarın çorbasını, yemeğini, fırınlanmış halini, salatasını, böreğini ve çok çeşitli hallerini tüketerek gribe karşı güçlenebilirsiniz.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Ispanak ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzelerin gribe ve diğer üst solunum yolu hastalıklarını engellediği bilimsel olarak da biliniyor.

Özellikle çocukların kışın sağlıklı kalabilmek için yeterli miktarda yeşil yapraklı sebze ve meyveleri de yemeleri gerekir. Gribal enfeksiyonlara karşı korunmak için D vitamininin yanı sıra yeterince egzersiz yapmak da önem taşıyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.