islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4660
EURO
34,7572
ALTIN
2.440,00
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

KALP KRİZİNİ ÖNLÜYOR! UZMANLAR AÇIKLADI: HER GÜN MUTLAKA TÜKETİN

KALP KRİZİNİ ÖNLÜYOR! UZMANLAR AÇIKLADI: HER GÜN MUTLAKA TÜKETİN
22 Kasım 2022 10:26
A+
A-

Yeni araştırmalar, tahıl lifinin enflamasyonu etkili bir şekilde azaltabileceğini, bu nedenle her iki hastalığı önlemenin anahtarı olabileceğini düşündürmektedir.

”ÖLÜMLERİ AZALTIYOR”

JAMA Network Open’da sunulan yeni bulgulara göre, daha fazla tahıl lifi alımı yaşlı erişkinlerde inflamasyon puanlarını düşürebilir ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir. Columbia Üniversitesi Postacı Halk Sağlığı Yüksek lisans okulunda epidemiyoloji yardımcı doçenti olan Rupak Sivakoti bazı önemli bilgiler sağladı. Healio’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Profesör Shivakoti:
“Bu çalışmadaki deneklerin önemli bir oranı, özellikle alt çeyrekte olanlar, önerilen seviyelerin altında lif alımına sahipti. İyileştirilebilir” diye açıkladı.

“GÜNDE BEŞ GRAM”

Ekip, kardiyovasküler sağlık çalışmalarına katılan 4.123 yaşlı yetişkin örneğini inceledi. Başlangıçta kan örnekleri verdiler ve bir gıda sıklığı anketi doldurdular. Katılımcıların lif alımına ilişkin içgörü sağlayan çalışma, başlangıçtan itibaren her altı ayda bir planlanmış ziyaretlerde takip edildi.C-reaktif protein, interlökin-6 sitokinleri ve interlökin-1 reseptör antagonistlerinin önemli ölçüde azalmış seviyeleri ile ilişkili olduğunu bulduk. .

Bununla birlikte ilginç bir şekilde, sebze ve meyvelerden artan lif alımının inflamasyon veya KVH riski üzerinde anlamlı bir etkisi olmamıştır.

“İLTİHAPLANMA KALP KRİZİ ETKENİ”

Enflamasyon, kalp krizi için önemli bir öncüdür çünkü plak büyümesini teşvik eder, atardamarlardaki mevcut plakları gevşetir ve kan pıhtılarına neden olur.

Bu pıhtıların kalbe giden arterleri tıkadığı ve kalp krizlerine neden olduğu bilinmektedir.
“Bu sonuçlar, tahıl lifinin sistemik inflamasyonu azaltmada daha etkili olabileceğini gösteriyor. Her ikisiyle de ilişkili olduğu için, inflamasyonun bu sonuçlar üzerindeki spesifik aracı etkilerini araştırmaya ihtiyaç var.

“TAHIL LİFİ UZUN YAŞAM SIRRINA SAHİP”

Yulaf, ekmek, pirinç ve makarnada bulunan tahıl lifinin kalp krizinden kurtulanlarda ömrü uzatma şansını arttırdığı gösterilmiştir.

Bunun temel nedeni, tam tahılların düzenli olarak tüketilmesinin kan kolesterol düzeylerini önemli ölçüde düşürmeye katkıda bulunmasıdır.

“KOLESTEROL MİKTARINI AZALTIR”

Better Health adlı sağlık kuruluşu: “Kalp hastalığında bir faktör yüksek kan kolesterolüdür. Miktarın büyük ölçüde azaldığı tespit edilmiştir. Kan dolaşımını azaltabilir ve kalp hastalığının gelişmesini önleyebilir.”

Ancak besin dağıtımı, insülin duyarlılığı ve kolon kanseri gibi sağlığın diğer yönleri için de zengin faydalar sağlar. , kanser ve kanserden erken ölüm riski azaldı.

Bununla birlikte, kahvaltılık gevrekler ve tam tahıllı kurabiyeler gibi bazı tahıllar lif açısından yüksek olsa da, genellikle tuz ve şekerle birlikte eklenirler, bu da tahıl lifinin faydalarını ortadan kaldırabilir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.