islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3616
EURO
34,7772
ALTIN
2.401,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

GÜNDÜZ UYKUSU SÜNNETTİR BATI ÖRNEĞİNE DE İHTİYAÇ YOKTUR

GÜNDÜZ UYKUSU SÜNNETTİR BATI ÖRNEĞİNE DE İHTİYAÇ YOKTUR
21 Haziran 2023 11:00
A+
A-

BBC Türkçe haberi şöyle

University College London’da yapılan bir araştırmaya göre düzenli olarak gündüzleri uyumak beynimize iyi geldiği gibi beynin boyutunun da büyük kalmasını sağlıyor.

Gündüzleri uyuklayanların beyinlerinin 15 santimetreküp daha büyük kaldığı tespit edildi; bu da yaşlanmanın 3-6 yıl ertelenmesi anlamına geliyor.

Ancak bilim insanları uyku süresinin yarım saatten daha az tutulması gerektiğini aktarıyor.

Bu araştırmayı yöneten bilim insanlarından Dr. Victoria Garfield sonuçları heyecan verici bulduklarını açıkladı.

İş hayatı çoğu kişi için böyle bir fırsatın yaratılmasına imkan vermese de gündüzleri uyumanın kilo vermek ya da spor yapmaktan çok daha kolay bir yöntem olabileceği belirtildi.

GÜNDÜZ UYKUSU SAĞLIK VE SEVAP KAZANMADIR

Okuyucularımız, Kaylule yazarak araştırma yaptıklarında faydalı bilgiler edinebilirler.

Peygamberimiz ve onun tavsiyelerine uyan sahabileri  öğle namazından önce veya sonra Kaylule de bulunurlar. Yani kısacık bir gündüz uykusuyla şekerleme yaparlardı.

Kaylule evlerde, işyerlerinde ve hatta camilerde bile yapılabilir.

Peygamberimizi izleyerek  özellikle sabah namazından sonra uyumayıp zikir yaparak faydalı bilgiler edinen ve  yemekten sonra günlük  işlerine başlayanlar için Kaylule hem bir ihtiyaç, hem de sağlıktır. Üstelik Peygamberimizi izlemek olarak da sevap kazandırıcı bir eylemdir.

Bu vesile söylemek istediğimiz şudur:

Eğitim sistemimizle kendi çocuklarımıza medeniyet değerlerimizi öğrenip öğretmiyoruz. Batıda keşfedilince mal bulmuş fakir gibi de yapışıyoruz.

21 yıllık iktidar dönemi akıllanmamız için yetmedi mi?

ETİKETLER: Manşet, uyku
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.