islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3626
EURO
34,7179
ALTIN
2.437,44
BIST
9.985,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Güvenlik Duvarı Huduttaki Kaçak Geçişleri Engelledi

Güvenlik Duvarı Huduttaki Kaçak Geçişleri Engelledi
31 Aralık 2021 13:42
A+
A-

Türkiye-İran sınırının Iğdır ve Ağrı bölümünde 2020 yılında yapımı tamamlanan 145 kilometrelik güvenlik duvarı, düzensiz göçmenlerin ülkeye geçişini önlemenin yanı sıra kaçakçılık faaliyetleri ve terör olaylarının engellenmesine katkı sağladı.

Türkiye-İran sınırının Iğdır ve Ağrı hattında inşa edilen 145 kilometrelik güvenlik duvarı, düzensiz göçmenlerin ülkeye geçişini engellemenin yanı sıra kaçakçılık faaliyetleri ve terör olaylarının önlenmesini sağladı.

Cumhurbaşkanlığınca Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi kapsamında başlatılan ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile Sınır Yönetimi Daire Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye-İran sınırının Iğdır ve Ağrı bölümünde 2020 yılında yapımı tamamlanan 145 kilometrelik güvenlik duvarı, başta teröristler olmak üzere yurda yasa dışı geçiş yapmak isteyenler ile kaçakçılık faaliyetlerini önlemede güvenlik güçlerine önemli katkı sunuyor.

Sınır hattındaki her türlü olumsuzluğa karşı devletin sağladığı destekle teknolojinin tüm imkanlarını kullanan Mehmetçik, sorumluluk sahasındaki sınırların gözetlenmesi ve kontrolün sağlanması maksadıyla gece gündüz görev yapıyor.

Sınıra yapılan duvar ve çevresindeki başta gece görüş özellikli kameraların yanı sıra her türlü titreşim hareketlerini tespit edebilen akustik sistemler vasıtasıyla düzensiz göçmen geçişleri ile kaçakçılık olaylarını önleyen, araziye hakim deneyimli personel, sınırı 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz gözetliyor.

Elektronik, elektromanyetik ve akustik sistemlerle sınırda tedbir alan güvenlik güçleri, hudut hattındaki menfezler başta olmak üzere yurt dışındaki teröristler ile düzensiz göçmenlerin geçiş noktalarına yerleştirilen kamera, projektör ve aydınlatma cihazları sayesinde her türlü yasa dışı faaliyeti engelliyor.

Düzensiz göçmenlerin sınırdan geçişlerinin ve kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla hudut hattında nöbet tutan Mehmetçik, özellikle İran üzerinden yasa dışı yollarla Türkiye’ye geçmek isteyen yabancıları henüz sınırın dışındayken entegre güvenlik sistemleri ile anında tespit ediyor.

Güvenlik duvarı sayesinde düzensiz göçmenlerin yurda girişi engellenirken teşebbüste bulunanlar ise ülke sınırlarına giremeden geri püskürtülüyor.

Düzensiz göçmenler sınırın dışında önlendi

Sınır hattı boyunca devriye görevi yürüten ve her türlü olaya karşı teyakkuz halinde olan Mehmetçik, sınır güvenlik sistemlerinin sunduğu imkanlardan da yararlanarak son bir yılda hudut hattının ötesinde tespit ettiği binlerce düzensiz göçmenin yurda girişini engelledi.

Mehmetçiğin yanı sıra Ağrı ve Iğdır emniyet müdürlükleri ekipleri de hem uygulama noktaları hem de devriye görevleriyle düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar yapıyor.

Göç hareketliliğini minimize etmek için en küçük istihbarat bilgisini titizlikle değerlendiren polis, hem havadan hem de karadan göçmen kaçakçılarına yönelik başarılı operasyonlar düzenliyor.

Kent merkezindeki metruk binalar başta olmak üzere otobüs durakları ve otogarlara kadar pek çok noktada denetimlerini sürdüren ekipler, yurda kaçak girenleri yakalıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.