islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Güzellik İçin Kullanılan Ürünler Cildinizi Zehirliyor Olabilir

Güzellik İçin Kullanılan Ürünler Cildinizi Zehirliyor Olabilir
24 Eylül 2022 10:16
A+
A-

Kimyasal dolu güzellik ürünleri cilt bakımı için iddialı vaatlerde bulunuyor. Ancak satın almadan önce içeriğine çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Güzelleşmek için çuval dolusu para verdiğiniz kremler cildinizi zehirliyor olabilir. Sağlığa zararlı kimyasal maddelerden dolayı risk altında olabilirsiniz. Krem satın almadan önce içeriğinde dikkat etmeniz gereken bazı maddeler var. İşte kozmetiklerde dikkat edilmesi gereken zararlı ürünler.

Kadın erkek demeden milyonlarca kişinin kullandığı günlük bakımın ve güzellik rutinin bir parçası olan kremler cildinizi zehirliyor olabilir. Kendinizi daha iyi hissetmek ve güzelliğinize güzellik katmak için kozmetik ürünler akla ilk gelenler oluyor. Ancak, kozmetiklerde bulunan bazı maddeler sağlığa zarar verebiliyor.

KOKU VERENLERE DİKKAT EDİLMELİ
Güzellik kremlerinin çoğunda parabenler bulunur. Parabenler, koruyucu olarak kullanılır. Şampuandan diş macununa kadar birçok ürün paraben bileşikleri içerir.

HORMONLARI ALTÜST EDİYOR
Ne yazık ki, bu maddelerin kadın hormonları olan östrojene benzer etkileri olduğundan şüphelenilmektedir. Bu nedenle hamile kadınlar, fetüsler, küçük çocuklar ve ergenlik çağında olanlar için özellikle tehlikelidirler.

KANSERİ TETİKLİYOR
Paraben türleri vücutta birikir ve kısırlık, diyabet, erken ergenlik ve meme, testis ve prostat kanseri gibi hormonla ilgili kanserler gibi hastalıklara neden olabilir.

Kullandığınız kozmetiklerde paraben olup olmadığını öğrenmek için içerik listesine bakmanız yeterli. “-paraben” son ekine sahip tüm maddeler parabendir.

Ürün içerik listesinde bunlar “parfüm” veya “koku” başlığı altında bulunur. Alerjileri tetikleyebildikleri veya şiddetlendirebildikleri için birçoğu sağlığa zararlı olarak kabul edilir.

Kumarin, sitral veya linalool gibi özellikle alerjik olarak kabul edilen bazı kokular da doğal kozmetik ürünlerinde oldukça sık kullanılır. Bu yüzden dikkat edilmelidir. (Ensonhaber)

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.