islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“Hac Ölüm ya da Şifa Yeri Değil”

“Hac Ölüm ya da Şifa Yeri Değil”

Mirat Haber Ajansı

Malezya Hac Heyeti başkan yardımcısı Dr Muhammed Faiz Abdürreşid, Haccın hastalığın iyileştirilmesi amacıyla gerçekleştirilebileceğine dair ya da hacıların Kutsal Topraklarda ölmesindeki faydalara dair yanlış algıların düzeltilmesi gerektiğini belirtti. 

Dr. Muhammed, bunun yanlış olmasının nedeni olarak İslam’ın ibadette beşinci direği olan haccın sadece sağlık açısından yeterli Müslümanlar için farz kılındığını ve iyi düzeyde sağlığın bunun gerçekleştirmesi için gerekliliğini gösterdi. Bu yüzden, sağlığı iyi olmayanların Hac yapmasının farz olmadığını vurguladı.  Din adamı, “haccı icra etmenin amacı, hastalığı iyileştirmek ya da orada ölmek değildir” dedi.

Dr. Muhammed Faiz Abdürreşid, bir insanın sağlık açısından nitelikli olup olmadığını belirlemede en önemli faktörün Kutsal Topraklara gitmeden önce kendi ülkesinde yapılan tıbbi kontrol olduğunu söyledi. Gelecekteki hacıları herhangi bir hastalığı erken tespit edip tedavi olmaları için tıbbi muayenelerini erken yapmaya çağıran din adamı, tıbbi durumu dengelemeleri ve onlara ne yapacaklarını tavsiye edecek uzman bir doktor aramaları gerektiğini aksi takdirde Hacca gidemeyeceklerini, zira bunun onlar için vacib olmadığını ifade etti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.