islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4422
EURO
34,7886
ALTIN
2.476,06
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Türkiye ve Azerbaycan ortak sağlık sistemi hazırlıyor

Türkiye ve Azerbaycan ortak sağlık sistemi hazırlıyor

AA – Azerbaycan Tıbbi Bölgesel Birimler Yönetim Birliği (TABİB) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ramin Bayramlı, sağlık sistemlerinin uyumlaştırılması için yol haritası hazırlamak amacıyla Türkiye’de bir dizi görüşmelerde bulundu.

Bayramlı, 1 haftalık Türkiye temaslarında önce Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay ile bir araya geldi.

Görüşmede, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede iş birliği, Azerbaycan sağlık sistemi ve insan kaynaklarının geliştirilmesinde Türkiye Sağlık Bakanlığı ile yakın iş birliği ve ortak bilimsel araştırmalar için gerekli yasal zeminin hazırlanması konuları müzakere edildi.

Bayramlı ve Tolunay, aşı üretimi ve mevcut bilgi alışverişi alanında iş birliğinin daha da hızlandırılması, zorunlu sağlık sigortası ve sağlık sektörünün finanse edilmesi alanında Türkiye tecrübesinin Azerbaycan’da uygulanması, iki ülkenin sağlık sistemlerinin uyumlaştırılması ve gelişimi için yol haritasının hazırlanması konuları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Ramin Bayramlı, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ile de görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, sağlık sektörünün yönetilmesinde Türkiye’de uygulanan dijital uygulamalar ve bu tecrübenin gelecekte Azerbaycan’da da uygulanması konuları müzakere edildi.

– Ortak üniversite kurulması gündeme geldi

Bayramlı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile de görüştü.

Görüşmede, sağlık personeli eğitimi alanında iş birliklerinin geliştirilme olanakları ele alındı.

Ülke yöneticilerinin uygun görmesi halinde Azerbaycan’da Ankara Üniversitesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesinin şubelerinin açılması önerilen görüşmede, kardeşliğin sembolü olarak Azerbaycan-Türkiye Üniversitesinin kurulması da gündeme geldi.

– Bayramlı’dan gazilere ziyaret

TABİB Yönetim Kurulu Başkanı Bayramlı, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine ziyaret gerçekleştirdi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Serkan Gökkaya ile bir araya gelen Bayramlı, hastanede tedavi gören gazileri de ziyaret etti.

Bayramlı, temasları kapsamında Sağlık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Selami Kılıç, Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Eren Usul, Kamu-Özel Daire Başkanı Eda Çakıcı Koç, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan ve Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel ile de bir araya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.