islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3549
EURO
34,7957
ALTIN
2.394,30
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

HAK-İŞ  BÖYLESİ BİLİNÇSİZ VE HAREKETSİZ Mİ OLMALIYDI?

HAK-İŞ  BÖYLESİ BİLİNÇSİZ VE HAREKETSİZ Mİ OLMALIYDI?
10 Ağustos 2023 10:30
A+
A-

Önce haberimizi okuyalım:

 Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, yüksek enflasyon nedeniyle dar gelirlilerden zenginlere doğru büyük bir sermaye transferi yaşandığını, enflasyon yüzünden işçinin mecali kalmadığını söyledi. Arslan, son 30 yılın en yüksek temmuz ayı enflasyonunun yaşandığını, işçinin masada kazandığı zamların elinden geri alındığını belirtti.”

ERBAKAN  Ve HAK-İŞ

Hak- İş  Sendikası 1976 yılında Necmettin Erbakan hocamızın yönlendirmesi ile kuruldu. İnanç ve yaşam olarak İslam’a en yakın sendika olarak bilinir.

Erbakan hocamız genelde milletimizin, özelde işçimizin faiz düzeniyle nasıl sömürüldüğünü, enflasyona ezdirilip fakirliğe mahkum edildiğini en açık bir şekilde anlatan kişiydi. Siyasi hayatı faizle mücadeleyle geçti.

Hak-İş yüzeysel kalmamalı, yukarıda örneklendirildiği üzere yalnızca şikâyet edip ağıt yakmakla yetinmemeliydi.  Zengini daha zengin eden ve işçiyi daha fakirleştiren borca dayalı para sistemine  ve faiz düzenine karşı çıkmalıydı.

Müslümanların yapacağı sendikacılık böyle olmamalıdır.

Nerede HAK? Nerede Hak arama? Nerede HAK adamlığı.

İşçinin hakkını faiz sistemiyle mücadele ederek arayacak yerde, yalnızca  Hükümet ve işverenden dilencilik yaparak arayan sendikacılık bizim sendikacılığımız olamaz.

Bu vesileyle sendikalara yönelik çağrımız burada tekrar yineliyoruz:

ALİ RIZA DEMİRCAN HOCADAN SENDİKALARA SERT ELEŞTİRİ

https://www.mirathaber.com/sendikacilara-faiz-duzeni-ile-ilgili-cagrimdir-2/

ARD

Hak-İş        Faiz düzeni           Erbakan             Hak

ETİKETLER: erbakan, Faiz, hak, Hak-iş, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.