islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4855
EURO
34,6895
ALTIN
2.406,89
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C

LONDRA FAİZCİLERİ İSTANBUL’DA! EKONOMİK DURGUNLUK DA KAPIDA

LONDRA FAİZCİLERİ İSTANBUL’DA! EKONOMİK DURGUNLUK DA KAPIDA
10 Ağustos 2023 10:22
A+
A-

 

Koca Osmanlı, faizli borçları ve borçlanma yöntemini geride bırakarak yetiştirdiği çocuklarının eliyle yıkıldı/yıktırıldı. İngiliz aklı ve yönlendirmesiyle dinimiz  İslam’ı ve devasa tarihimizi ret temelleri üzerinde kurulu Cumhuriyet de Batıya taparlık çizgisini, dolayıyla borçlanma stratejisini izledi.

Allah kullarına zulmetmez ama adalet eder. Yaptıklarımızın karşılığını buluyoruz. Aşağıda özetleyerek alıntıladığımız 08 Ağustos Salı 2023 tarihi haberi  ve yorumu sunuyoruz:

 {  Seçimden önce başka, seçimden sonra başka: ‘Londra tefecileri’ İstanbul’da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Gaye Erkan, 4 Ağustos’ta ABD’nin en büyük bankası JP Morgan’ın organizasyonuyla uluslararası yatırımcılarla bir araya geldi. Toplantıya, seçim öncesi “Londra Tefecileri” olarak adlandırılan birçok fonun yanı sıra, Black Rock, JP Morgan ve Templeton’ın aralarında bulunduğu 50 büyük fonun katıldığı bildirildi. Merkez Bankası tahminine göre, 2024 yılında enflasyonun yüzde 70’e yaklaşması, turizm gelirinin ise cari açığı kapatmaya yetmeyeceği öngörülüyor.

Ekonomiyle ilgili gündem sıcaklığını korurken, Reuters’in haberine göre Bakan Şimşek, Erdoğan’ın parasal sıkılaştırmaya tam desteğinin bulunduğunu, kademeli faiz artışının süreceğini, kredilerin kısılacağını anlattı. Ekonomi bir ölçüde yavaşlasa da, ani bir duruş meydana gelmeyeceğini vurguladı…

EKONOMİK DURGUNLUK KAPIDA

…Ekonomi yönetiminin bazı soyut söylemler dışında net bir enflasyonu düşürme planı yok. Tek umut bağladıkları çözüm, bireylerin borçlanmalarını zorlaştırmak, kredi kartı harcamalarını kısıtlamak. Bu bir yandan, ancak göreceli ucuz kredilerle iki yakasını bir araya getirebilen ailelerin yaşam standardını daha da düşürecek. Bir yandan da mal ve hizmet talebini aşağı çekerek büyümeyi baltalayacak, işsizliği tırmandıracak. Yedek işgücü ordusunun çoğalmasıyla, bir işi bulunan emekçilerin de pazarlık gücünü azaltacak. Büyük olasılıkla, daha önce de dile getirdiğimiz durgunluk içinde enflasyon (stagflasyon) senaryosu devreye girecek.” } (odatv)

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Açıkça anlaşılacağı üzere izlenen politika, borçları artırarak  problemi geçiştirme politikası.

Uygulanan bu politika muhalefetin de çözüm formülü olacaktı. Yani politikamız millî. !

Milletimiz buna layık mıydı, demeyeceğiz. Çünkü müstahaktık. Bari millet olarak bu fakir halimizle insaflarına kaldığımız ve bıraktırıldığımız gavur faizcilerine dolar bazında ödeyeceğimiz faizi bilsek.

Malum şeffaf olması gereken devlet yönetimlerinde bile oturtulan ekonomik kazığın boyutları açıklanmaz. Muhalefet bir görev yapıp bari bunu açıklayabilse.

  • Amacımız feda etmek istemediğimiz dostlarımızı uyarmaktır. Dileriz akıllı olurlar da Allah razı olsun derler. Uyarıcıları sevemeyenler düşmanlarını kazanamazlar ama dostlarını kaybederler.

Ali Rıza Demircan

NİÇİN TÜRKİYE CUMHURİYET(İ) MERKEZ BANKASI YOK?

Yorumlar
  1. Bünyamin Ersen dedi ki:

    Son cümle güzeli olmuş hocam…uyaricilari sevmeyenler düşmanları kazanamazlar ama dostlarını kaybederler…Bize bir Hz Ömer lazım. Bir gece de faiz sıfır denseydi ne olacaktı Allah aşkına ..oglende bütün işler biterdi..