islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hak Yolcusu Siyasetçilerimizin Cenazede Buluşmaları…

Hak Yolcusu Siyasetçilerimizin Cenazede Buluşmaları…

Merhum Şevket Kazan Dualarla Hakk’a Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden Milli Görüş Hareketi’nin öncü isimlerinden, eski Adalet Bakanı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Şevket Kazan için Hacı Bayram Veli Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze Namazına Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski TBMM başkanları Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Bülent Arınç, eski İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk, eski TBMM Başkanvekili Yasin Hatipoğlu ile eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, Kazan’ın ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hak Yolcusu Siyasetçilerimizin Cenazede Buluşmaları…

Muhterem Okuyucularım;

Bu dünyada hepimiz yolcuyuz. Doğuştan itibaren başlayan bu yolculuk, ölüm ile nihayet bulur. Hepimiz er veya geç ruhumuzu teslim edeceğiz ve mahşerde Allah’a hesap vereceğiz. Hesabımız sorumlu tutulduğumuz dünya yolculuğumuz ile ilgili olacaktır. Mesela devlet adamı/siyasetçi isek zulmün karşısında Hakkı üstün tutup tutmadığımız, toplumu âdil bir şekilde yönetip yönetmediğimiz sorulacaktır.

Mezkûr cenaze resmine iyice bakınız. Çok düşündürücü bir tablo var karşımızda. Haberde de ismi zikredilen siyasetçilerimizin hemen hepsinin müşterek hususiyeti, siyaset sahnesinde halen MİLLİ GÖRÜŞ çizgisinde veya geçmişte bu hareketin en önde gelen isimlerinden olmalarıdır. Onun için cenaze namazına gelen siyasetçiler hakkında bendeniz hüsn-ü zan besleyerek, onları HAK YOLCUSU SİYASETÇİLERİMİZ olarak tanımladım. Bununla birlikte içimde hüzne vara buruk bir hissiyatımı da bu vesile yansıtmak istiyorum. Üzüntüm, siyaset sahnesinde Hak adına yola çıkmış olan bu siyasetçilerimizin, bugün birkaç parçaya bölünmüş olmalarıdır.

Siyaset vasıtasıyla Hakkı hâkim kılmak isteyen Hak yolcusu Müslüman siyasetçilerimizin ekseriyeti, Milli Görüş kökenlidir. Siyaset arenasında yolculuğa çıkanları üç kısma ayırabiliriz (Somut örnekler vermekten imtina ediyorum, herkes tefekkür ederek, ne demek istediğimi anlayacak fikrî kapasitedir):

  1. Bâtıl ideolojilerini parti programlarına da koyarak, bu görüşlerini hiç gizlemeden savunan siyasetçiler.
  2. Bâtıl ideolojileri benimsedikleri halde Hakkı temsil ediyormuşçasına parti programlarına hem Hak, hem de Bâtıl unsurları birlikte kullanan ve bu minval üzere seçmenlerin oylarına demagoji yöntemleriyle talip olan siyasetçiler. Said-i Nursi, bu bağlamda “euzu billahi mine’ş-şeytani ve’s-siyase” sözü ile küfre hizmet eden ve şirk içeren şeytanîleşmiş siyaset anlayışından Allah’a sığınmış olması, herhalde 1. ve 2. gruba giren siyasetçiler için sarf edilmiştir.
  3. Bâtıl’ı Bâtıl bilip Hakkı üstün tutmaya gayret gösteren Hakk’a doğru ve Hakk’ta sefer eden/edilen Millî Görüşçü siyasetçiler. Bunlar siyaset sahnesinde oldukları gibi görünen seçkin dava insanlarıdır.

Arapçada yolculuk anlamına gelen sefer ile “perdeyi açmak, örtüyü kaldırmak” anlamında sefer, aynı kökten türemiştir. Dolayısıyla demokrasilerde siyasî sefere çıkan siyasetçiler, iktidara gelebilmek için, içlerindeki dünya görüşlerine dair düşüncelerini ve hedeflerini ortaya çıkartmak mecburiyetindedir. İşte siyasetçilerin siyaset sahnesine çıktıklarında hangi niyetlerle ortaya çıktığı, davası Bâtıl mı, şirk mi yoksa Hak mı olduğu şuurlu Müslümanların gözünde âşikâr olur.

Müslüman Siyasetçilerin İmtihanı Büyüktür

Devlet makamlarına kadar gelen Müslüman siyasetçilerimiz, bu şerefe erişmenin karşılığı olarak herhalde imtihansız bırakılmayacaktır. Allah, Hz. Yusuf’a pahası biçilmeyecek güzellik şerefini verdiğinde onu toplumda en düşük sosyal statü olan kölelik ile imtihan etmedi mi? Şu muhakkak ki Müslüman siyasetçiler de sonunda ölüm olan bu dünyevî yolculuklarında imtihana tâbi tutulmaktadır:

“Her can ölümü tadacaktır, sizi imtihan olsun diye iyilik (hayır) ve kötülükler (şerler) ile sınarız. Sonunda hepiniz bize döndürüleceksiniz.” (Enbiya: 35).

Bir Müslüman siyasetçi/devlet adamı için en büyük imtihan, dinimize gelen/getirilmek istenen bir kötülüğün veya kul haklarının adaletsiz uygulamalar ile ihlal edilmesinin karşısında tavır koyamaması ve bu zulmü ortadan kaldırmamasıdır. Bu imtihanla baş edebilen bir Müslüman siyasetçi için bu musibetli imtihan, sevap kazanmasına ve günahlarının silinmesine bir vesiledir. Ancak siyasî gücü olduğu halde onu kullanmayıp haksızlıkların icra edilmesine göz yumması veya bizzat zulüm yapması ise onun için bir musibet olur. Çünkü ilahî emirleri hiçe sayan, adaletten uzaklaşan bir siyasetçi, Allah nezdinde isyankâr konumundadır.

Onun için Müslüman siyasetçinin en büyük rakibi/düşmanı, muhalif gördüğü diğer siyasetçiler değildir aslında. Ya kimdir? İblis de Allah katından dünya yolculuğuna çıkmış olduğu unutulmamalıdır.

Velhâsılı Kelâm

Şu kritik soruları sormama müsaade ediniz:

Cenaze namazına katılan Millî Görüşçü ve kökenli Müslüman siyasetçilerimizin davaları aynı olduğu halde neden siyaseten birkaç partiye bölünmüş durumdadır?

Dün kardeş olan Müslüman siyasetçiler, bugün yan yana cenaze namazı kılmanın ötesinde neden hiçbir surette bir araya gel(e)mez?

Müslüman siyasetçilerimizi Hak adına bir araya gelmelerini ve birlikte bu kutsal davayı göğüslemelerini engelleyen unsur/olgu nedir?

Yoksa şeytan ve dostları, Müslüman siyasetçilerimizde “bu Hak davada tek başına ben lider olmalıyım, ben doğuştan lider olarak dünyaya geldim, herkes benim partimde benim liderliğimde birleşmelidir ” gibi bir zaafından yararlanıp, onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokularak, (Araf: 14/17) “evet, sadece sen bu işe layıksın, herkes sana tâbi olmalıdır, dava ancak böyle başarı ile yürütülebilir” vaadinde bulunarak (İsrâ: 64) onları BİR ve BERABER olmalarının önüne set çekmiş olmasın?

Şeytanî tuzaklara karşı Müslüman siyasetçinin en büyük gücü, teslimiyet ve tevekküldür. Yaradılış sırrı ve takva elbisesini giyen Müslüman siyasetçi, Hak ve Bâtılı ayırabilecek ferasete sahip olacağı için, fitneler karşısında isabetli kararlar alabilecektir. Allah (c.c.), Şevket Kazan’a merhametiyle muamele etsin ve cenazeye katılan Müslüman siyasetçilerimize şeytan ve dostlarının hileli tuzaklarından uzak tutacak feraset versin.

Prof. Dr. Ali SEYYAR

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.