islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Hakan Fidan’dan Washington Ziyaretinde Gazze Katliamına Sert Tepki

Hakan Fidan’dan Washington Ziyaretinde Gazze Katliamına Sert Tepki
9 Mart 2024 11:46
A+
A-

Hakan Fidan‘dan Washington Ziyaretinde Gazze Katliamına Sert Tepki.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Ziyaretinde Gazze Konusunu Gündeme Taşıdı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile gerçekleştirdiği Stratejik Mekanizma Toplantısı’nda Gazze’deki trajik durumu ele aldı. Ayrıca uluslararası toplumu somut adımlar atmaya çağırdı. Fidan, Washington’da yaptığı temaslar sırasında ABD’li yetkililere Gazze’deki acil durumu anlattı. Ardından Türkiye’nin pozisyonunu net bir şekilde ortaya koydu.

ABD ziyareti kapsamında Washington’da bir araya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki insani trajediyi ve katliamı gündeme getirerek, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. ABD’nin YPG/PKK’ya verdiği destekle, FETÖ ile ilgili adımların yanı sıra, Gazze konusuna vurgu yaptı.

YPG/PKK Tehdidi ve Türkiye’nin Kararlılığı

Fidan, ABD’li muhataplarına YPG/PKK’ya verilen destek konusunda Türkiye’nin kararlılığını dile getirdi. Türkiye’nin sınırları içinde ve dışında tehdit oluşturan tüm terör odaklarıyla meşru şekilde savaşacağını ifade etti. Fidan, ABD’nin YPG/PKK’ya sağladığı destekle ilgili olarak Türkiye’nin güvenliği için oluşturduğu tehdidi vurguladı.

ABD ile görüşmelerinde YPG/PKK tehdidine dikkat çeken Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye’nin bu tehdide karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğini belirtti. Türkiye’nin sınırlarını koruma ve ulusal güvenliği için atacağı adımlar konusunda ABD’ye net bir mesaj iletti.

Gazze İçin Uluslararası Toplumdan Beklentiler

Bakan Fidan, Gazze konusunu ABD’li muhataplarıyla detaylı bir şekilde ele aldı. Uluslararası toplumdan Gazze’ye yönelik somut adımlar atılmasını talep etti. Bu insani trajedinin büyümesiyle birlikte uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Fidan, Gazze’deki acil duruma dikkat çekti.

Gazze’deki acil durumu Amerikalı muhataplarına aktaran Bakan Fidan, uluslararası toplumun Gazze’ye yönelik somut adımlar atması gerektiğini belirtti. Gazze’deki insani trajedinin hızla büyümesi, uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda önemli bir çağrı oluşturuyor.

Türk-Amerikan İlişkilerinde Yeni Bir Dönem

Fidan, Türk-Amerikan ilişkilerinde pozitif bir gündem oluşturmak adına yapılan görüşmeleri değerlendirdi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve ortak potansiyelin keşfedilmesi için atılacak adımlar konusundaki görüşmelerde, Türkiye’nin kararlı ve pozitif bir şekilde hareket ettiğini belirtti.

Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni bir dönem başlatma vizyonuyla yapılan görüşmeleri değerlendiren Bakan Fidan, ticaret hacminin artırılması ve ortak potansiyelin keşfedilmesi için atılacak adımların önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin pozitif bir gündem oluşturma iradesi, ilişkilerin geleceği adına umut verici.

 F-16 ve F-35 Değerlendirmesi

Fidan, ABD ile F-16 uçaklarıyla ilgili siyasi sürecin tamamlandığını ve teknik süreçlerin başladığını belirtti. Ayrıca F-35 konusunda Türkiye’nin pozisyonunu koruduğunu ve bu konuların farklı perspektiflerle tartışılabileceğine inandığını söyledi.

HABER YORUM

Dışişleri Bakanı 19 Kasım 2023 tarihinde Katar merkezli Al Jazeera kanalına özel bir röportaj vermişti. “Diplomatik yollar işe yaramazsa başka yollarda var” beyanatında bulunmuştu.

Dost acı söylermiş Sayın Fidan!

Gazze katliamının üzerinden tam 5 ay geçti ve ABD ile İsrail karşısında diplomasi hiçbir işe yaramadı. Şimdi biz merakla, sizin bahsettiğiniz o başka yolları bekliyoruz…

Ama Gazze bitti sayın Fidan! Resmi rakamlara göre 30 binden fazla insan hayatını kaybetti ve bir buçuk milyon insan da yerinden yurdundan oldu. Şimdi ise bu insanlar, açlık, susuzluk ve salgın hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyor…

Kamuoyu, artık o başka yollar ne ise onu görmek istiyor Sayın Fidan!

miratyoutube

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.