islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2458
EURO
35,0218
ALTIN
2.483,72
BIST
10.591,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı
2 Mayıs 2024 14:15
A+
A-

Hamas‘tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri İsrail’e net bir mesaj göndererek kırmızı çizgilerini dünyaya duyurdu. Bu arada, İsrail’in ABD’ye yaptığı son tehdit de  dikkat çekerken, İsrail medyasında ise Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarmaya hazırlandığı yönünde haberler yer aldı. Hamas’ın müzakerelerdeki tutumu da netleşirken, dünya Kahire’deki görüşmelerden çıkacak kararı bekliyor. Taraflar arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte, bölgede daha fazla çatışma ve belirsizlik yaşanabileceği endişesi hakim…

Hamas’tan İsrail’e Net Mesaj: Kırmızı Çizgiyi Dünyaya Duyurdu

Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanıyor. Hamas yetkilileri, İsrail’e net bir mesaj göndererek kırmızı çizgilerini dünyaya duyurdu. Lübnan’da yaşayan Hamas yetkilisi, İsrail’in olası bir operasyonu durumunda müzakerelerin duracağını açıkladı. İsrail’in ABD’ye yönelik son tehdidi ise dikkatleri üzerine çekiyor.

İsrail’in Son Tehdidi ve ABD’nin Rolü

İsrail’in son tehdidi, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarması halinde Filistin Yönetimi’ni cezalandıracağı yönünde oldu. Bu hamle, Tel Aviv’in köşeye sıkıştığı ve ciddi bir tepki göstereceği şeklinde yorumlanıyor. Ayrıca, İsrail medyasında, UCM’nin İsrail liderleri hakkında tutuklama emri çıkartmaya hazırlandığı yönünde haberler de dolaşıyor.

Hamas’tan Gelen Açıklamalar ve Müzakere Durumu

Hamas, müzakerelerdeki tutumunu net bir şekilde ortaya koydu. Lübnan’da yaşayan Hamas yetkilisi, müzakerelerin devam etmesi için İsrail’in operasyonlardan kaçınması gerektiğini belirtti. Ancak, Hamas’ın önümüzdeki saatlerde değiştirilmiş bir yanıt sunması bekleniyor. Gerginlik devam ederken, dünya Kahire’deki görüşmelerden çıkacak kararı bekliyor.

İsrail-Hamas Gerginliğinde Neler Olacak?

İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik, bölgedeki ve uluslararası arenadaki dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Gözler, taraflar arasındaki görüşmelerin seyrine ve alınacak kararlara çevrilmiş durumda. Ancak, taraflar arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte, bölgede daha fazla çatışma ve belirsizlik yaşanabilir.

HABER YORUM

İsrail denilen terör örgütü, haberimizde de okuduğunuz gibi köşeye sıkışmış durumda. Bir taraftan Uluslararası Ceza Mahkemesinden çıkacak olan tutuklama kararlarını engellemeye çalışan İsrail, diğer taraftan bölgeyi ve dünyayı tehdit etmeye devam ediyor.

ABD’yi ve dünyayı, Refah’a saldırmakla tehdit eden Netenyahu ve hükümeti, tam manasıyla köşeye sıkışmış durumda…

ABD Üniversitelerinde israil’i protesto hareketlerinin dalga dalga yayılması ise, Netenyahu ve büzüktaşlarının paçalarını tutuşturmuşa benziyor…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM