islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5390
EURO
34,8298
ALTIN
2.430,02
BIST
9.717,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Hamas’tan Mescid-i Aksa Şafağı Çağrısı

Hamas’tan Mescid-i Aksa Şafağı Çağrısı
22 Nisan 2022 10:00
A+
A-

İslami direniş hareketi (Hamas), Filistin halkının kitlelerini, yerleşimcilerin Yahudilerin Fısıh (Pesah- Hamursuz) Bayramı içinde uygulamaya çalıştıkları “kurban kesim” planını engellemek için Cuma günü “Mescid-i Aksa Şafağında” alarmını çalmaya çağırdı.

Hamas, Perşembe günü yaptığı açıklamada, işgal altındaki topraklardaki Filistinlileri “Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı savunmak için Cuma günü Mescid-i Aksa’da toplanmaya ve İtikafa çağırarak onları işgal ve yerleşimci akınların tehdidinden korumaya ve Mescid-i Aksa’ya saygısızlık planlarını engellemeye çağırdı.

Filistin Direniş Grupları ” Mescid-i Aksa Camii Bahçelerinde Katliam Teklifleri Grupları” olarak adlandırılan bir grubun planı hakkında uyarıları duyurdular ve bunun tüm kırmızı çizgileri aşan ciddi bir ihlal olacağını söylediler ve Filistin Başkanlığı’nı uyardılar.

İsrail Kanalı 12 Nisan  Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının Cuma günü Mescid-i Aksa’da kurban kesmeyi planlayan 4 yerleşimciyi tutukladıklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in Çarşamba günü bu olayın (kurban kesme olayı) bir Yahudi komplosu olduğunu reddetti. İsrail hükümeti Arap medya yetkilisi Ofir Gendelman, “yanlış iddiaların” Filistinli terör örgütleri ve diğerleri tarafından terör eylemlerini kışkırtmak ve işlemek için teşvik edildiğini söyledi. Sözde “Tapınak grupları” yıllardır onlara göre “Paskalya Bayramı” kutlama ritüelleri ve törenleri tamamlanması beklenen -tek hedefi- uygulamak için planlar yapıyorlar.

“Tapınak Dağı’na Dönüş” grubunun başkanı Raphael Morris, Çarşamba günü İsrail’in Kanal 12’sine verdiği demeçte, “(Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas) Ebu Mazen ve (İslami direniş hareketi) Hamas’ın tehditlerine boyun eğmeyeceklerini ve herkesin fedakarlık sunmayı başaracağını umuyoruz mescid-i Aksa’da”.

Mescid-i Aksa’da kurban kesenlere yönelik yaygın bir ödül duyurusunun arkasında grubunun olduğunu vurgulayan Bakan, “Korkmayın, polis sizi tutuklasa bile sizi derhal evlerinize geri götüreceğiz ve maddi bir ödül alacaksınız.” dedi.

“Savaş başlatma tehditleri bizi korkutmuyor ve bu sorunun çözümünün tekrar tekrar teslim olmak olduğuna inanmıyoruz” dedi.

“Tapınak grupları” her gün ibadetçileri, Kudüslüleri ve dünya Müslümanlarını gün içindeki akınlarla tırmandırmaya ve kışkırtmaya devam ediyor ve yerleşimcileri El-Wad mahallesinde ve Mescid-i Aksa’nın kapılarında ibadet edenleri ve Kudüslüleri kışkırtmaya gönderiyor:

 

ETİKETLER: Manşet