Hamas’tan Rest: Kana Bulanmış İmajını Değiştiremeyeceksin

Hamas, ABD’yi İsrail Saldırılarına Ortak Olmakla Suçluyor

Hamas, ABD’yi Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarına ortak olmakla suçlayarak sert bir rest çekti. Özellikle “soykırım” saldırılarına ilişkin Washington yönetimi ile yaşanan gerilimde Hamas’ın açıklamaları dünya gündemine oturdu.

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rışk, ABD. İsrail’in Gazze’deki saldırılarında tam bir ortak olduğunu söyledi. Ayrıca halkının kanına bulaşan imajı düzeltemeyeceklerini ifade etti.

Hamas‘ın rest çektiği açıklamalarda, ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze Şeridi’nde olası bir ateşkesin Hamas’a bağlı olduğuna yönelik sözlerine sert tepki geldi. İzzet er-Rışk, ABD’nin işgalci İsrail’e destek vererek soykırım suçlarına ortak olduğunu söyledi.

Rışk, ABD’nin Gazze’ye insani yardım göndererek imajını düzeltmeye çalışmasının, halkının gözünde gerçek bir çözüm olmadığını ifade etti. Ayrıca ABD’nin Nazi işgal ordusuna silah temin etmeyi durdurması gerektiğini vurguladı.

Hamas’ın Çağrısı: İsrail İle İşbirliği Son Bulmalı

ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’ye insani yardım gönderme açıklamalarına rağmen, Hamas, işgalci İsrail’e sağlanan destek ve silah temini konusunda Washington yönetiminden adım atılmasını istiyor.

İzzet er-Rışk, taraflar arasındaki müzakerelerde öncelikli konunun, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına son verilmesi olduğunu belirtti. Ve ABD’nin bu konuda etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.

ABD Başkanı’ndan Hamas’a Ateşkesle İlgili Mesaj

ABD Başkanı Joe Biden’ın Hamas’ın elinde olduğunu ve İsraillilerin işbirliği yaptığını söylediği ateşkes konusu, Hamas’ın nasıl bir tavır alacağı konusunda belirsizliği sürdürüyor.

Biden’ın açıklamalarının ardından Hamas’tan henüz resmi bir cevap gelmezken, İsrail medyası, Hamas’ın nasıl bir tutum takınacağını merakla bekliyor.

Müzakerelerdeki Güncel Durum

Son olarak, Kahire ve Paris’te gerçekleşen müzakerelerin ardından, Mısır’ın ev sahipliğindeki son görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor. Hamas’ın İsrail ile işbirliği eleştirileri ve ABD’nin müdahil olma çabaları, bölgedeki diplomatik gelişmeleri şekillendiriyor.

HABER YORUM

Özellikle ABD’nin, Gazze konusunda düştüğü komik duruma bakar mısınız?

İsrail’e ilk günden beri destek veren ABD, Şımarttığı İsrail’e şimdi söz geçiremeyince, “Ateşkesin Hamas’a bağlı olduğunu” söyleyerek, sıvama işine girişmiş.

Bir yandan İsrail’e her türlü desteği veren ABD, diğer taraftan güya abilik yapmaya çalışıyor.

Bir taraftan İsrail’e büyük silah transferleri yaparken, diğer taraftan uçaklarla  Gazze sınırına kokuşmuş yiyecekler atarak, imajını kurtarmaya çalışıyor…

Şimdi de çıkmış, ateşkesin Hamas’a bağlı olduğunu açıklayacak kadar da komik bir duruma düşüyor.

Tabii yerseniz!

İsrail ile birlikte katilsin  ABD!

Ne yaparsan yap, kana bulanmış imajını değiştiremeyeceksin.. Çümkü 30 Bin masum insanın kanı var elinde… Gün gelecek o kanın içinde boğulacaksınız…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Recent Posts

  • Gündem

ALİ ERBAŞ HOCAMIZI SEVİYOR VE TEBRİK EDİYORUZ

Oda tv, tam bir bağnazlık ve yarı putperestlikle muhterem kardeşimiz Ali Erbaş hocamızı eleştiriyor. Önce…

11 dakika ago
  • Gündem

FUTBOL BOŞ İŞTİR VESSELAM!

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI ÜZERİNDEN FUTBOL BOŞ İŞTİR VESSELAM!  Dün akşam Galatasaray Fenerbahçe derbisi oynandı.. Galatasaray…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

İSLAMİ SOHBET “Yolun Mazlumlarına Yardım Etmek”

MİRAT YOUTUBE MİRATHABER.COM

1 saat ago
  • Makale

İslam Dünyasının Geleceği…

Yaşadığımız gerçekler, İslam Dünyası diye bir dünyanın varlığının olmadığını bize göstermektedir. Ama bir buçuk milyar…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Eğitim İçin Umut Işığı

Gazze’de Eğitim İçin Umut Işığı: Sığınma Merkezinde Başlatılan Proje Gazze’de Eğitimin Sekteye Uğraması İsrail’in aylardır…

2 saat ago
  • Makale

EŞEK ARILARININ DELİP GEÇTİĞİ ADALET

“Kanunlar örümcek ağları gibidir. Zayıflar ağa yakalanır, güçlülerse ağı delip geçer” diyen Fransız yazar Balzac'ın cümlesine nazire…

2 saat ago